Tipkovnice in miške
30.09.2013 09:05
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalniška miška za polnjenje mobilnih naprav!

Podjetje Genius je pripravilo nadvse zanimivo računalniško miško Energy Mouse, ki jo lahko uporabljamo tudi v vlogi priročnega polnilca za mobilne naprave. Inženirji so namreč novost opremili z litij-ionsko baterijo kapacitete 2.700 miliamper ur in vmesnikom USB.
Računalniška miška za polnjenje mobilnih naprav!
Računalniška miška za polnjenje mobilnih naprav!

Avtonomija delovanja postaja vse večja težava proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov, saj ta zaradi številnih elektronskih pripomočkov le redkokdaj preseže en dan. Ker se baterija uporabnih elektronskih pripomočkov pogosto izprazni ravno, ko smo na poti, so se inženirji podjetja Genius domislili nadvse uporabnega izdelka. Ti so namreč pripravili posebno brezžično računalniško miško Energy Mouse, ki jo lahko uporabljamo tudi v vlogi priročnega polnilca za vse mobilne naprave, ki jih je moč polniti preko vmesnika USB.

Inženirji podjetja Genius so v računalniško miško Energy Mouse vgradili litij-ionsko baterijo kapacitete 2.700 miliamper ur, ki jo polnimo preko vmesnika mikro USB, na zadnji strani miške pa se nahaja klasičen vmesnik USB, na katerega priključimo kabel za polnjenje mobilnih naprav, kot so pametni mobilni telefoni, tablični računalniki in prenosni predvajalniki večpredstavnostnih vsebin. Polnjenje mobilne naprave aktiviramo s pritiskom gumba na zgornji strani računalniške miške, zraven katerega najdemo še indikator napolnjenosti. Ker je na vgrajeno baterijo „priključena“ tudi računalniška miška, se slednja pri polnjenju mobilnih naprav lahko izprazni do največ 10 odstotkov polne kapacitete.

Izjemno uporabna brezžična računalniška miška Genius Energy Mouse je na voljo v štirih barvnih odtenkih (kovinsko modra, kovinsko rdeča, srebrna in roza), za njen nakup pa je potrebno odšteti zgolj preračunanih 22 evrov. Kako se novost obnese v praksi, si lahko ogledate na videoposnetku, ki je dosegljiv na spletnem naslovu http://goo.gl/5VFZFs.

Vas zanima več iz te teme?
miške za računalnik

Prijavi napako v članku