Igre
16.03.2015 06:55
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalniki Linux za igranje najzahtevnejših iger

Računalniki Linux za igranje najzahtevnejših iger
Računalniki Linux za igranje najzahtevnejših iger

V mesecu novembru bodo na trg prispeli prvi igričarski osebni računalniki, ki bodo močno pripomogli k popularizaciji računalniških iger na operacijskem sistemu Linux. Za to bo skupno poskrbelo kar petnajst različnih proizvajalcev, ki bodo pripravili igričarske računalnike družine Stream Machine, zanje pa bo onkraj luže v prosti prodaji treba odšteti od preračunanih 440 evrov do preračunanih 4.760 evrov. Na njih bo mogoče poganjati tudi najzahtevnejše računalniške igre, saj bodo te delovale v navezavi z računalništvom v oblaku.

Najcenejši model igričarskega osebnega računalnika Linux bo pripravilo podjetje iBuyPower. Novost bo opremljena s procesorjem AMD Athlon X4 840, grafično kartico ATI Radeon R7 250X z gigabajtom grafičnega pomnilnika, sistemskim pomnilnikom kapacitete štirih gigabajtov in trdim diskom s 500 gigabajti prostora. Najzmogljivejši model maloprodajne vednosti preračunanih 4.760 evrov pa bo opremljen z Intelovim procesorjem Core i7, grafično kartico družine GeForce GTX 900, sistemskim pomnilnikom kapacitete 32 gigabajtov in kar osmimi terabajti prostora za shranjevanje podatkov.

Uporabniki osebnih računalnikov Linux imajo že zdaj na voljo več kot 1.000 oblačnih iger, ki se jim bodo kmalu pridružile še druge. Računalniške igre bo mogoče igrati na bogati paleti operacijskih sistemov Linux, in sicer na sistemih Ubuntu, Fedora, Debian in drugih. Ker pa je Linux postal prijaznejši do ljubiteljev računalniških iger, so mnogi poznavalci prepričani, da je le še vprašanje časa, kdaj bo Linux začel nove uporabnike pridobivati kot za stavo.


Prijavi napako v članku