Operacijski sistemi
03.01.2013 08:57
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalnik Android v velikosti USB ključka

Miniaturni računalnik S21H Android 4.12 Pocket PC TV Box Media Player meri zgolj 10 x 4 centimetre, a je dovolj zmogljiv, da ga lahko uporabljamo kot osebni računalnik. Za to skrbita 2-jedrni procesor Rockchip RK3066 s sredicama Cortex-A9 in sistemski pomnilnik DDR3 kapacitete kar dveh gigabajtov.
Računalnik Android v velikosti USB ključka
Računalnik Android v velikosti USB ključka

Spletna prodajalna AliExpress je ponudila v prodajo miniaturni računalniški sistem Android (http://goo.gl/9jDnS), ki ga zlahka damo v žep, saj meri zgolj 10 x 4 centimetre. Kljub temu je novost dovolj zmogljiva, da jo lahko uporabljamo kot osebni računalnik, za kar skrbita 2-jedrni procesor Rockchip RK3066 s sredicama Cortex-A9 in sistemski pomnilnik DDR3 kapacitete kar dveh gigabajtov.

Miniaturni računalnik S21H Android 4.12 Pocket PC TV Box Media Player ima za shranjevanje podatkov na voljo vgrajen pomnilnik kapacitete 8 gigabajtov, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Tu je odlično poskrbljeno tudi za povezavo, saj sta na voljo brezžični povezavi Wi-Fi 802.11 b/g/n in Bluetooth, medtem ko je za izris slik na televizor ali zaslon na voljo vmesnik HDMI. Ker je novost opremljena z „modrozobo“ povezavo, lahko nanjo priključimo celo zunanjo tipkovnico ali daljinski upravljavec.

Na miniaturnem računalniku S21H Android 4.12 Pocket PC TV Box Media Player je nameščen operacijski sistem Android 4.1.2 Jelly Bean, ohišje pa je v celoti iz aluminija. Novost je naprodaj na spletnem naslovu http://goo.gl/9jDnS, in sicer za preračunanih 53 evrov, pri čemer jo lahko naročimo tudi v Slovenijo. V tem primeru bomo morali skupaj s poštnimi stroški odšteti skupno 84 evrov, k temu pa bo seveda potrebno dodati še 20-odstotni davek na dodano vrednosti in manipulativne stroške slovenske Carinske uprave.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku