Telefoni
05.06.2017 06:21
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telefoni se bodo polnili še hitreje

Telefoni se bodo polnili še hitreje
Telefoni se bodo polnili še hitreje

Če uporabljate pametne mobilne telefone z veliki zasloni in zmogljivo strojno opremo, dobro veste, da avtonomija delovanja postaja vse večja težava, saj zaradi neprestane uporabe le redkokdaj preseže en dan. Ker pa uporabnikom pogosto primanjkuje časa celo za polnjenje mobilne naprave, so pri podjetju Qualcomm razvili nove tehnologije, ki bodo precej pohitrile polnjenje. Govora je o tehnologiji Quick Charge 4+, ki je precej boljša od predhodnka, saj ponuja tri napredne tehnologije, in sicer Dual Charge, Inteligent Thermal Balancing in Advanced Safety Features.

Tehnologija Dual Charge pripomore h krajšemu času polnjenja telefona in k nižjim temperaturam, kar posledično pomeni, da bo življenjska doba baterije nekoliko daljša. Inteligent Thermal Balancing poskrbi, da se baterija pri polnjenju enakomerno segreva po celotni površini, medtem ko tehnologija Advanced Safety Features nadzira celoten proces polnjenja preko vmesnika USB-C. Baterijo pametnega mobilnega telefona ščiti tudi pred pregrevanjem in kratkim stikom.

Tehnologija za hitro polnjenje baterij pametnih mobilnih telefonov Quick Charge 4+podjetja Qualcomm polni kar 15 odstotkov hitreje v primerjavi s predhodnikom, pri tem pa porabi za kar 30 odstotkov manj baterije, kar pomeni, da se tudi manj segreva. Prva mobilna naprava, s podporo novi tehnologiji za hitro polnjenje, pa bo pametni mobilni telefon Nubia Z17 podjetja ZTE. Novost naj bi bila naprodaj kmalu.


Prijavi napako v članku