Računalništvo, telefonija
16.03.2010 15:42

Deli z drugimi:

Share

Qualcomm patentiral napravo s tremi zložljivimi zasloni

Qualcomm s prenovljeno platformo Snapdragon
Qualcomm s prenovljeno platformo Snapdragon

Prenosnost naprave

in širina zaslona sta dve nasprotujoči si sili, ki usmerjata razvoj mobilnih telefonov, žepnih računalnikov, mobilnih internetnih naprav in pametnih mobilnikov. Čeprav na trgu najdemo že kar nekaj prenosnih naprav, ki ponujajo tako prenosnost kot širok zaslon, je na tem področju še vedno veliko prostora za ustvarjalnost.

To so pred kratkim dokazali inženirji podjetja Qualcomm, saj so pripravili nadvse zanimivo napravo s tremi zložljivimi zasloni. Novo napravo lahko uporabljamo glede na trenutne potrebe, in sicer kot tablični računalnik, žepni računalnik školjkaste oblike, risalno površino in še kaj bi se našlo.

Inovativni patent podjetja Qualcomm vključuje tudi namenski procesor, ki lahko povsem samodejno upravlja z grafičnim vmesnikom in programsko opremo na način, da grafične vsebine prilagodi trenutni obliki naprave. Kdaj bo naprava s tremi zložljivimi zasloni dejansko naprodaj, podjetje Qualcomm žal ni želelo razkriti. Tudi o njegovi maloprodajni ceni in strojni opremi lahko zaenkrat le špekuliramo.


Prijavi napako v članku