Nas in strežniki
07.04.2014 18:58

Deli z drugimi:

Share

QNAP še vedno najboljši NAS na svetu

QNAP še vedno najboljši NAS na svetu
QNAP še vedno najboljši NAS na svetu

Svetovno znana revija o sodobnih tehnologijah PC World je izbrala 50 najboljših produktov leta 2013 in v rubriki NAS-strežnikov za najboljšega izbrala QNAP TS-469 Pro. Gre za NAS-strežnik za štiri diske, namenjen majhnim do srednje velikim podjetjem.

Pri testu jih je poleg zmogljivosti in hitrosti navdušil tudi ličen uporabniški vmesnik QTS, ki ob osnovnih funkcionalnostih za varno shranjevanje podatkov ponuja še vrsto multimedijskih funkcij. Ena takih je XBMC-predvajalnik in ker ima strežnik vgrajena izhodna vrata HDMI, ga lahko za predvajanje multimedijskih vsebin na TV uporabljajo tudi napredni domači uporabniki. Upravljati ga je mogoče s priključeno tipkovnico in miško ali Qnapovim daljinskim upravljalnikom ali programskim na Android ali iOS napravi.

Strojna oprema, ki skrbi za nemoteno delovanje strežnika, predstavlja Intelov dvo-jedrni procesor s taktom 2.13 Ghz, 1 GB pomnilnika, ki ga je možno razširiti na 3 GB, pet USB 2.0 ter dve USB 3.0 vtičnici, ki jih lahko uporabimo za priklop dodatnih zunanjih diskov, skupnega tiskalnika ali brezprekinitvenega napajanja. Na sprednji strani so vratca za diske s ključavnicami, na zadnji strani pa je tudi reža K-lock, ki omogoča pričvrstitev jeklene vrvi na ohišje in tako poveča varnost pred krajo strežnika.

Naj dodamo, da ima Qnap na voljo veliko paleto različnih strežnikov. Samo v razredu za štiri diske so na voljo TS-420, TS-421, TS-469L, TS-469 Pro, TS-470, TS-470 Pro in dva za 19-inčno strežniško omaro TS-469U-SP in TS-469U-RP (dvojni napajalnik). Strežniki se razlikujejo po strojni zmogljivosti, vgrajeni so različni procesorji in količina rama. Tako lahko Qnap zadosti vsem potrebam uporabnikov, od manj do najbolj zahtevnih.

Več o Qnap strežnikih pri slovenskem zastopstvu www.omo7.com ali na uradni strani www.qnap.com.


Prijavi napako v članku