Računalništvo, telefonija
18.02.2010 16:07

Deli z drugimi:

Share

Publishing Expo letos v znamenju digitalnih publikacij

Publishing Expo letos v znamenju digitalnih publikacij
Publishing Expo letos v znamenju digitalnih publikacij

Sredi prihodnjega tedna, natančneje 24. in 25. februarja, bo v Londonu potekal, največji dogodek v Veliki Britaniji na področju založništva, Publishing Expo. Na njem se bosta predstavili tudi dve slovenski visokotehnološki podjetji, Citadela s svojo napredno digitalno platformo eDition in UNIKI z rešitvijo za interakcijo z zasloni brez dotika.

Publishing Expo bo tudi letos gostil vse najpomembnejše ustvarjalce angleškega in mednarodnega založništva, ki bodo krojili usodo založniške panoge v prihodnje. Letos se na sejmu predstavlja več kot 70 razstavljavcev, med njimi tudi skoraj vsi ključni ponudniki rešitev s področja digitalnih publikacij. Trg digitalnih revij že nekaj let raste za več kot 50 odstotkov na letni ravni, izdajanje interaktivnih digitalnih revij pa naj bi po podatkih Združenja britanskih založnikov letos doseglo kar 300 – odstotno rast.

Podjetje Citadela se s svojo inovativno platformo za izdelavo in distribucijo interaktivnih spletnih publikacij eDition angleškim in mednarodnim založnikom predstavlja že drugič. V nekaj mesecih delovanja na angleškem trgu so na eDition platformi zaživele interaktivne multimedijske publikacije številnih uglednih mednarodnih podjetij, kot so Marks & Spencer, Mazda (USA, Canada, Australia, UK), Esprit, Barclays, British Telecom, pa tudi spletna revija priznanega nogometnega moštva West Ham United.

eDition je letos združil moči s podjetjem za razvoj inteligentnih medijev UNIKI, ki bo v Londonu predstavljalo svojo večkrat nagrajeno rešitev za interakcijo z zasloni brez dotika. Tako bodo imeli obiskovalci Publishing Expa priložnost, da digitalno revijo ali katalog prelistajo na spletu z napredno interakcijo in na projekciji kar brez dotika. S takšnim sodelovanjem sta slovenski podjetji med tehnološko najnaprednejšimi na sejmu, saj predstavljata prihajajoče trende objave vsebin s prenosom interaktivnosti v založništvo.

eDition je zmogljivo programsko orodje za hiter in učinkovit prenos publikacij na splet in sodi v svetovni vrh ponudbe programov za pripravo interaktivnih spletnih vsebin. Omogoča enostavno oblikovanje prenosa tiskovin v digitalno obliko, kjer le-te ohranijo svojo originalno podobo, hkrati pa jih je lahko obogatiti z vsemi interaktivnostmi, ki jih nudi sodobna internetna tehnologija. eDition je vrhunsko orodje za oblikovanje in objavo interaktivnih spletnih revij, ki hitro osvajajo digitalni prostor, saj bralcem nudijo intenzivno bralno izkušnjo, oglaševalcem pa zanimiv, predvsem pa učinkovit oglaševalski kanal.


Prijavi napako v članku