Računalništvo, telefonija
22.09.2006 09:03

Deli z drugimi:

Share

Prvo leto Lenova v Sloveniji

Vodilno tehnološko podjetje Lenovo je danes obeležilo prvo obletnico svojega poslovanja na slovenskem trgu. Podružnica Lenovo Slovenija je svoje poslovne partnerje in novinarje povabila na svojevrsten dogodek, ki dokazuje da je inovativnost vodilni moto podjetja. Na dirkališču Mobikrog v Cerkljah so se gostje lahko preizkusili v vlogah voznikov dirkalnih avtomobilov.

“Izpolnili smo cilje, ki smo si jih zastavili in z rezultati smo zadovoljni, toliko bolj, ker smo jih dosegli v razmerah nazadovanja slovenskega računalniškega trga. Uspeli smo ohraniti kvaliteto proizvodov in storitev, ki jih nudimo na slovenskem trgu in zagotoviti stabilno uspešno poslovanje. Že prvo leto se je Lenovo uspelo profilirati kot eno izmed treh najuspešnejših ponudnikov računalniške opreme v Sloveniji,” je na praznovanju prvega rojstnega dne dejal Aleš Simončič, generalni direktor Lenovo Technology, Slovenija. Dodal je še: “Dolgoročna vizija Lenova v Sloveniji je skladna z globalno – v petih letih postati vodilna računalniška blagovna znamka.”

Kot dodatek že večkrat nagrajenim modelom ThinkPad in ThinkCentre je Lenovo letos predstavilo tudi novo kolekcijo prenosnikov Lenovo 3000. Lenovo 3000 je ena izmed prvih, resnično mednarodnih PC blagovnih znamk, ki vključuje:

1. Prenosnik Lenovo 3000 C100, ki je namenjen za mobilne profesionalce v malih in srednjih podjetjih, ki si želijo enostavnih a močnih računalnikov za brezžično povezovanje, vgrajena servisna orodja in večpredstavnost.
2. Prenosnik Lenovo 3000 J100 je namenjen manj zahtevnim poslovnim uporabnikom, ki želijo zanesljiv prenosni računalnik, enostaven za uporabo in sodobnih oblik.
3. Prenosnik Lenovo 3000 V100 je primeren za mala in srednja podjetja, katerih zaposleni so nenehno na poti in potrebujejo lahek in izredno močan prenosni računalnik.
4. Prenosnik Lenovo 3000 N100 je namenjen malim, dinamičnim podjetjem ter njihovim potrebam po zanesljivem prenosniku, ki je obenem tudi enostaven za uporabo.

Ob prvi obletnici je Lenovo pripravil novi model prenosnika N100 z Intel procesorjem Core2Duo. Obenem bosta z novimi procesorji nadgrajeni celotni družini prenosnikov ThinkPad in Lenovo 3000.

Globalno je Lenovo v prvem četrtletju tega leta povečal svoj prihodek glede na leto prej za 38% in sicer na 3,5 milijard ameriških dolarjev. V omenjenem četrtletju je prodaja računanikov Lenovo v svetu narasla za 12% glede na lansko leto, kar je 9 odstotkov več od povprečne rasti industrije.

Lenovo bo v naslednjem obdobju nadaljeval uspešno strategijo s širjenjem obstoječe distribucijske in finančne mreže ter predanostjo sodelovanju s partnerji ter malimi in srednjimi podjetji.


Prijavi napako v članku