Prenosni računalniki
01.03.2022 11:47
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi ThinkPad, ki ga poganja mobilni procesor Snapdragon

Lenovo je danes z navdušenjem predstavila povsem novi ThinkPad X13s, računalnik, razvit v sodelovanju s podjetjema Qualcomm Technologies, Inc., in Microsoft. Je prvi prenosnik na svetu, ki ga poganjata platforma Snapdragon in Windows 11 Pro.

Izjemno tanek prenosnik ultra lahke zasnove brez ventilatorja zagotavlja naslednjo raven tihih, vedno vklopljenih, vedno povezanih uporabniških izkušenj, za piko na i pa nudi še neverjetno večdnevno avtonomijo baterije – kar do 28 ur . Uporabniška izkušnja je obogatena s tehnologijami umetne inteligence, povezljivostjo v mobilna omrežja 5G, vključno z mmWave , in podporo za aplikacije prek programa Microsoft App Assure za brezhibno produktivnost, varnost in sodelovanje.

ThinkPad X13s je zasnovan tako, da porabi kar najmanj energije: izdelan je iz 90 % certificirano recikliranega magnezija, uporabljenega za ohišje in pokrov zaslona, 97 % ponovno uporabljene plastike (PCC) v tiskanem vezju (PCB) in ohišju baterije ter zapakiran v embalaži iz recikliranega kartona . Tiskano vezje je izdelano z uporabo Lenovo nizkotemperaturne metode spajkanja, ki lahko zmanjša emisije ogljika za do 35 % , redkejše priklapljanje prenosnika na polnilec pa prav tako pomaga pri varčevanju z energijo. ThinkPad X13s je opremljen s 13,3-palčnim zaslonom z razmerjem stranic 16 : 10 z nizko porabo energije, ki prinaša občutljivost na dotik in tehnologijo Eyesafe® za nizko vsebnost modre svetlobe, kar razbremeni oči uporabnika.

Razvaja uporabnike

Hibridni zaposleni, globalni popotniki, terenski tehniki in zaposleni, ki so v stiku s strankami, bodo uživali v lahkem prenosniku, ki tehta le 1,06 kg ​​in odpravlja vsakodnevno zaskrbljenost glede delovanja na baterijo in težave s povezljivostjo, ko se premikajo med delovnimi lokacijami. Tehnologija Wi-Fi 6E zagotavlja stabilnejšo brezžično povezavo in visoke hitrosti, ko brezžično omrežje ni na voljo ali pa javna dostopna točka ni dovolj varna, lahko naprava preklopi na mobilno omrežje 5G mmWave ali sub6 Wireless WAN za bliskovito hitro in zelo varno povezljivost na poti.

Tehnološke inovacije bi morale biti brezhibne, bistvenega pomena je upoštevanje uporabniške izkušnje in želja po pametnejši in produktivnejši izkušnji sodelovanja. ThinkPad X13s združuje komunikacijsko orodno vrstico nad tipkovnico s kamero s 5 milijoni slikovnih pik s samodejnim kadriranjem s pomočjo umetne inteligence ter prinaša možnost vgradnje infrardeče (IR) kamere. Trismerni vgrajeni mikrofoni premorejo tehnologijo za inteligentno odpravo hrupa med konferenčnimi klici. Snapdragon 8cx Gen 3 je mobilni procesor, ki prinaša velike izboljšave uporabniške izkušnje, od pametnejšega zaznavanja prisotnosti ljudi za bolj priročno uporabniško izkušnjo preverjanja pristnosti (računalniški vid) do dodatne varnosti, zasebnosti in varčevanja z energijo s samodejnim izklopom ali zatemnitvijo zaslona, ko uporabnik pogleda stran.

Platforma Snapdragon 8cx Gen 3 zagotavlja izjemno učinkovitost delovanja na baterijo in se ponaša z zmogljivostmi, pričakovanimi za vrhunski poslovni prenosnik. Prva 5-nm platforma na svetu za osebne računalnike s sistemom Windows je hkrati najzmogljivejša in najučinkovitejša platforma podjetja Qualcomm Technologies. Zasnovana je za uporabo v vrhunskih, resnično mobilnih osebnih računalnikih in zagotavlja povečanje sistemskih zmogljivosti do 57 %. Naloge s področja večopravilnosti opravi do 85 % hitreje ter tako poskrbi za neverjetno gladko in odzivno delovanje prenosnika . Ostati vedno vklopljen in vedno povezan je mogoče z brezhibnim preklapljanjem med brezžičnimi Wi-Fi in ultra hitrimi mobilnimi omrežji 5G mmWave, 5G sub6 ali 4G LTE. Zmožnosti zvoka in kamere, podprte z umetno inteligenco, ustvarjajo impresivne videokonference, ki uporabnikom pomagajo, da ostanejo produktivni in zavzeti.

Razvaja IT-osebje

Hibridna delovna mesta bodo ostala z nami. ThinkPad X13s premore orodja za razveseljevanje končnih uporabnikov, vendar morajo IT- oddelki zagotoviti, da njihove naprave ustrezajo strogim zahtevam razpršenega poslovnega okolja. Storitve Lenovo Services lahko pomagajo pri preobrazbi v optimizirano sodobno IT- okolje z načrtovanjem, konfiguracijo, uvajanjem, upravljanjem, podporo in odpisom sredstev.

Lenovo, Qualcomm Technologies in Microsoft nenehno sodelujejo z vrhunskimi neodvisnimi proizvajalci programske opreme (ISV) prek programa Microsoft App Assure za Windows on Arm, da bi podprli izvorno združljivost in izboljšane izkušnje poslovno kritičnih aplikacij, kot so Microsoft 365, Zoom™, Sophos™ in številne druge, kar je ključnega pomena za produktivnost in sodelovanje, varnost naprav in podatkov, dostop do omrežja brez zaupanja in potrebe po virtualizaciji številnih okolij v podjetjih. Izboljšana emulacija x64 v operacijskem sistemu Windows 11 ponuja boljšo izkušnjo za starejše aplikacije in razvijalcem programske opreme omogoča postopen prehod aplikacij v izvorno delovanje z uporabo binarnega vmesnika aplikacije ARM64EC (ABI).

Poleg tega je ThinkPad X13s opremljen z napredno zaščito pred grožnjami za strojno in programsko opremo prek celovite varnostne platforme ThinkShield , procesor Snapdragon 8cx Gen 3 pa združuje večplasten varen zagon in arhitekturo Microsoft Pluton, ki skrbi za varno obdelavo podatkov, zaščito uporabniške identitete v oblaku, podatkov in aplikacij na osebnih računalnikih z operacijskim sistemom Windows 11, ki ustrezajo standardu Secured-core PC.

Naprej v svetlejšo, bolj trajnostno prihodnost

Poleg recikliranih materialov in učinkovitih proizvodnih procesov Lenovo ponuja tudi reciklabilno embalažo, ki zmanjša vpliv odpadne embalaže. Podjetjem omogoča, da prispevajo k specifičnim ekološkim projektom prek storitve Lenovo CO2 Offset Service , v okviru katere so stranke podjetja pri nakupih računalnikov Think PC (namizni računalniki, delovne postaje, prenosniki) že nadomestile več kot 500.000 ton ogljikovega dioksida. To je enako količini toplogrednih plinov, ki jih je v enem letu izpustilo več kot 100.000 osebnih vozil .


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Lenovo računalniki


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več