Računalništvo, telefonija
06.09.2019 08:43
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi televizor ločljivosti 8K z mobilno povezavo 5G

Novi televizor Sharp ločljivosti 8K po diagonali meri kar 120 palcev.
Novi televizor Sharp ločljivosti 8K po diagonali meri kar 120 palcev.

Globalna uvedba mobilnega omrežja pete generacije (5G), ki v prvi vrsti prinaša predvsem hitrejše in bolj zanesljive mobilne povezave, bo s seboj prinesla tudi prihod večjega števila naprav, povezanih z internetom za pametne domove.

Zaradi hitrega prenosa podatkov v okviru omrežja 5G so inženirji podjetja Sharp sprejeli odločitev, da s podporo zanj opremijo kar televizor, ki omogoča izris nadvse kakovostnih slik v ločljivosti 8K. Tu gre dejansko za prvi tovrstni televizijski sprejemnik, zato je bil tudi ena izmed glavnih atrakcij na letošnjem mednarodnem sejmu potrošniške elektronike IFA 2019. Visoke hitrosti omrežja 5G bi namreč morale omogočati pretakanje in prenos TV programov visoke ločljivosti, vključno s 360 stopinjskimi videoposnetki in navidezno resničnostjo. Novost bi se seveda lahko uporablja tudi kot usmerjevalnik za druge naprave, kot so telefoni, tablice in očala, kar bo uporabnikom omogočilo dostop do navidezne resničnosti.

Novi televizor ločljivosti 8K podjetja Sharp bo sprva na voljo zgolj poslovnim subjektom, nekoliko kasneje pa bo seveda na voljo tudi običajnim uporabnikom. Novost bo seveda primerna tudi za področja, kjer je ostrina slike ključnega pomena, kot na primer na področju medicine, muzejev in izobraževanja.


Prijavi napako v članku