Računalništvo, telefonija
11.12.2019 09:20

Deli z drugimi:

Share

Prvi telefoni z novim mobilnim sistemom Jovi OS bodo..

Podjetje Vivo bo lastni operacijski sistem Jovi OS predstavilo decembra letos.
Podjetje Vivo bo lastni operacijski sistem Jovi OS predstavilo decembra letos.

Ena izmed ključnih prednosti mobilnega operacijskega sistema Android je nedvomno njegova izjemna prilagodljivost. Zato ne preseneča, da se večina proizvajalcev pametnih telefonov odloča za izdajo lastnega operacijskega sistema. Prilagojenega mobilnega operacijskega sistema Android so bili že leta 2014 deležni tudi uporabniki mobilnih naprav kitajskega podjetja Vivo, in sicer v obliki mobilnega operacijskega sistema FunTouchOS. Ta pa bo kmalu postal preteklost. Podjetje Vivo je namreč uradno najavilo prihod povsem novega mobilnega operacijskega sistema Jovi OS, ki preseneča v vseh pogledih.

Trenutno podrobnejših informacij o mobilnem operacijskem sistemu Jovi OS še ni na voljo. Zagotovo pa je to, da bo novost temeljila na osnovi najnovejšega mobilnega operacijskega sistema Android in bo imela na voljo povsem prilagojeni uporabniški vmesnik. Novi mobilni operacijski sistem Jovi OS bo tako po vsej verjetnosti tisto, kar je za Samsung uporabniški vmesnik One UI, zato gre pričakovati, da ga bodo uporabniki preprosto vzljubili.

Podjetje Vivo bo s povsem novim operacijskim sistemom Jovi OS najprej opremilo pametne mobilne telefone družine X30. Novinci naj bi bili javnosti predstavljeni še pred koncem letošnjega leta, pri čemer bo na voljo tudi različica opremljena s podporo za hitra mobilna omrežja 5G. Takrat bo znanega tudi več o samem mobilnem operacijskem sistemu Jovi OS.


Prijavi napako v članku