Prenosni računalniki
13.09.2010 11:27
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi prenosnik z dvema zaslonoma

Dvozaslonski prenosni računalnik nam bo zagotovo precej olajšal vsakodnevna opravila.
Dvozaslonski prenosni računalnik nam bo zagotovo precej olajšal vsakodnevna opravila.

Da dvozaslonski način dela olajšuje in pohitri vsakdanja opravila, ni novost. Zato se je pri pripravi novega prenosnega računalnika za ta pristop odločilo še podjetje Acer. Novi izdelek računalniškega giganta bo opremljen z dvema na dotik občutljivima zaslonoma s 15-palčno oziroma 38-centimetrsko diagonalo. To z drugimi besedami povedano pomeni, da novinec ne bo razpolagal s klasično tipkovnico in sledilno ploščico.

Ker bosta zaslona močno olajšala delo in pohitrila vsakdanja opravila, bo novi prenosni računalnik pisan na kožo predvsem tistim uporabnikom, ki bodo želeli uživati v najnaprednejših spletnih in računalniških aplikacijah, izpopolnjenih z edinstvenim uporabniškim vmesnikom. Novinec se zagotovo ne bo ustrašil niti najzahtevnejših pisarniških opravil, saj bo za preračunavanje podatkov uporabljal Intelov procesor Core i5 takta 2,67 gigaherca.

Prvi dvozaslonski prenosni računalnik podjetja Acer naj bi imel prednameščen 32-bitni Microsoftov operacijski sistem Windows 7 Home Premium. Če gre verjeti spletnim govoricam, naj bi prenosnik na prodajne police ameriških trgovin zašel še pred pričetkom naslednjega poletja. O njegovi maloprodajni ceni, ki po vsej verjetnosti ne bo ravno nizka, je seveda še prezgodaj govoriti.

Vas zanima več iz te teme?
Acer prenosni računalniki

Prijavi napako v članku