Računalništvo, telefonija
19.09.2016 09:27

Deli z drugimi:

Share

Prvi modularni prenosnik, ki mu strojno opremo zamenjamo v nekaj sekundah!

Kompaktni modularni prenosni računalnik InFocus Kangaroo Notebook omogoča hitro menjavo strojnih komponent.
Kompaktni modularni prenosni računalnik InFocus Kangaroo Notebook omogoča hitro menjavo strojnih komponent.

Podjetje InFocus je predstavilo nadvse zanimiv kompaktni modularni prenosni računalnik, ki ponuja možnost enostavnega in hitrega dodajanja strojnih komponent, vključno s procesorjem in pomnilnikom. Modularne naprave nedvomno veljajo za letošnji tehnološki hit, saj so ta koncept že pred časom zelo pozitivno sprejeli uporabniki pametnih mobilnih telefonov. Zaradi tega poznavalci verjamejo, da se bo prenosnik s prodajno oznako Kangaroo Notebook zagotovo prikupil tistim uporabnikom, ki veliko potujejo in želijo imeti možnost za hitro nadgradijo naprave.

Osnovo prenosnega računalnika InFocus Kangaroo Notebook sestavljajo ohišje, zaslon, tipkovnica, sledilna ploščica in vmesniki, celotna »elektronika« pa je ujeta v posebnem modulu. V tem modulu se nahajajo procesor, sistemski pomnilnik, vgrajena grafična kartica in pogon Solid Stat. To dejanko pomeni, da lahko isti računalnik uporabljamo tako za delo kot za preživljanje prostega časa, pri čemer zadošča le to, da zamenjamo modul oziroma »srce« kompaktnega prenosnega računanika.

Osnovni modul kompaktnega prenosnega računalnika InFocus Kangaroo Notebook obsega Intelov procesor Celeron »Chery Trail«, sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov in pogon Solid State z 32 gigabajti prostora, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomnilniško kartico, in sicer do kapacitete 256 megabajtov. Na vgrajenem pomnilniku je nameščen Microsoftov operacijski sistem Windows 10, zaslon z 11,6-palčno (29,5-centimetrsko) diagonalo pa slike izrisuje z ločljivostjo do 1.366 x 768 slikovnih točk. Tu najdemo še vmesnike USB, brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth, kakovostni zvočniški sistem, mikrofon in seveda bralnik pomnilniških kartic microSD.

Podjetje InFocus bo kompaktni prenosni računalnik InFocus Kangaroo Notebook ponudilo v prodajo kmalu. Maloprodajna cena novosti v Združenih državah Amerike ne bo pretirano visoka, saj bo za lupino in dva samostojna modula potrebno odšteti le preračunanih 270 evrov. Upajmo, da bo nadvse zanimiv modularni prenosnik kmalu naprodaj tudi pri nas.


Prijavi napako v članku