Prenosni računalniki
03.04.2021 06:24

Deli z drugimi:

Share

Prvi MacBook Pro z zaslonom Retina ostal brez podpore!

Prvi MacBook Pro z zaslonom Retina je bil izdelan že leta 2012!
Prvi MacBook Pro z zaslonom Retina je bil izdelan že leta 2012!

Podjetje Apple je že davnega leta 2012 uporabnike prenosnih računalnikov presenetil z nadvse zanimivim izdelkom. Tu seveda govorimo o prvem prenosniku MacBook Pro, ki je bil opremljen z zaslonom Retina. Zaslon se je ponašal s 33-centimetrsko oziroma 13-palčno diagonalo in ločljivostjo 2.560 x 1.600 slikovnih točk. Gostota slikovnih točk je znašala 227 točk na palec, vidni kot pa je znašal 178 stopinj.

Prvi prenosni računalniki MacBook Pro z zaslonom Retina so razpolagali z Intelovimi procesorji Core i5 in Core i7, ki so bili opremljeni s sredicami Ivy Bridge. Avtonomija delovanja prenosnikov je znašala okoli 7 ur, medtem ko je količina sistemskega pomnilnika znašala osem gigabajtov. Novost je bila posebna tudi zaradi tega, ker ni več razpolagala z optičnim bralnikom in ni imela na voljo fizičnega priključka za internet.

Če si lastite prvo generacijo prenosnih računalnikov MacBook Pro z zaslonom Retina, imamo slabo novico za vas. Podjetje Apple mu je namreč odreklo vsakršno obliko podpore. To v praksi pomeni, da bomo v primeru okvare prenosnega računalnika bolj kot ne prepuščeni samemu sebi. Poleg tega zanj ne bo na volj več posodobitev operacijskega sistema, vključno z varnostnimi popravki za resne ranljivosti.


Prijavi napako v članku