Računalništvo, telefonija
17.12.2019 12:36

Deli z drugimi:

Share

Prve težave za novi operacijski sistem Jovi OS!

Podjetje Vivo bo lastni operacijski sistem Jovi OS predstavilo šele v prvi polovici naslednjega leta.
Podjetje Vivo bo lastni operacijski sistem Jovi OS predstavilo šele v prvi polovici naslednjega leta.

Podjetje Vivo je pred nekaj tedni uradno najavilo prihod povsem novega mobilnega operacijskega sistema Jovi OS, ki naj bi prinesel številne spremembe. Tu naj bi dejansko šlo za naslednika mobilnega operacijskega sistema FunTouchOS, ki ga je podjetje Vivo predstavilo že daljnega leta 2014. Čeprav naj bi podjetje Vivo s povsem novim operacijskim sistemom Jovi OS najprej opremilo pametne mobilne telefone družine X30 se to na žalost ni zgodilo. Mnogi so prepričani, da je bil novi sistem enostavno prevelik zalogaj za programerje in bo zato uradno predstavljen šele na začetku naslednjega leta.

Do takrat pa se bodo uporabniki pametnih mobilnih telefonov Vivo morali zadovoljiti z nekoliko prenovljenim mobilnim operacijskim sistemom FunTouchOS. Ta je bil namreč deležen prenove in je pridobil nekaj zanimivih možnosti. Med njimi izstopajo predvsem dinamična ozadja, animirane ikone v vrstici stanja, svetlobni učinki na robu zaslonov in funkcija skupne uporabe aplikacij, ki bo uporabnikom omogočila pošiljanje povezav do videoposnetkov, ki se v določenem trenutku predvajanju. Natančnejše informacije o novostih mobilnega sistema Funtouch OS bodo znane kmalu.

Trenutno podrobnejših informacij tudi o mobilnem operacijskem sistemu Jovi OS še ni na voljo. Zagotovo pa je to, da bo novost temeljila na osnovi najnovejšega mobilnega operacijskega sistema Android 10 in bo imela na voljo povsem prilagojeni uporabniški vmesnik. Novi mobilni operacijski sistem Jovi OS bo tako po vsej verjetnosti tisto, kar je za Samsung uporabniški vmesnik One UI, zato gre pričakovati, da ga bodo uporabniki preprosto vzljubili.


Prijavi napako v članku