Telefoni
10.04.2021 08:10

Deli z drugimi:

Share

Prve težave za novi OnePlus 9 Pro!

Pametni mobilni telefon OnePlus 9 Pro prehitro pokaže previsoko temperaturo.
Pametni mobilni telefon OnePlus 9 Pro prehitro pokaže previsoko temperaturo.

Podjetje OnePlus je konec meseca marca letos ponudil v prodajo edinstven pametni mobilni telefon OnePlus 9 Pro. Novost se je brez težav prikupila tudi naprednejšim uporabnikom. Ta namreč za prikazovanje slik uporablja visokoločljivi zaslon LTPO OLED s 17-centimetrsko oziroma 6,7-palčno diagonalo (QHD+), frekvenco osveževanja 120 hercev in klasičnim razmerjem stranic 20,1 proti 9, kar bo kot nalašč za večpredstavnostne vsebine. Novost poganja mobilni procesor Snapdragon 888 podjetja Qualcomm, ki je trenutno najzmogljivejši mobilni procesor na trgu.

Eden večjih adutov pametnega mobilnega telefona OnePlus 9 Pro so tudi digitalni fotoaparati, opremljeni z naprednim mobilnim fotografskim sistemom Hasselblad Camera, ki nudi optimalne fotografije tudi v najtežjih pogojih. Kar se tiče fotoaparatov, v njem najdemo glavno kamero ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk, širokokotno kamero ločljivosti 50 milijonov slikovnih točk, tele kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in makro kamero ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk. Dopolnjuje jih spletna kamera ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk.

Na žalost pa so prvi kupci pametnega mobilnega telefona OnePlus 9 Pro že naleteli na prvo veliko težavo. Telefon se namreč hitro segreje do te mere, da ni več uporaben. Uporabnik namreč z njim ne more niti zajemati fotografij, saj se na pametnem mobilnem telefonu pojavi opozorilo o previsoki temperaturi. Pri podjetju OnePlus so o tej težavi dolgo molčali, a na koncu so obljubili, da bodo omenjeno težavo rešili s pripravo programske posodobitve.

Kot vse kaže vgrajeno tipalo za merjenje temperature ne deluje pravilo in dejansko kaže višjo kot je v resnici. Ta napaka je najbolj izrazita pri merjenju temperature vgrajene baterije. Programska posodobitev naj bi bila na voljo kmalu.


Prijavi napako v članku