Procesorji
11.04.2013 15:45
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prve osnovne plošče za procesorje Intel Haswell bodo z napako

Podjetje Intel je priznalo, da bodo prve osnovne plošče za procesorje Haswell opremljene s hroščastim veznim naborom. Ti vezni nabori imajo težavo z upravljanjem naprav, ki se z računalniki povezujejo preko podatkovnega standarda USB 3.0 (SuperSpeed).
Če boste na računalnikih s procesorji Intel Haswell naleteli na težave, bo za to po vsej verjetnosti kriv vezni nabor.
Če boste na računalnikih s procesorji Intel Haswell naleteli na težave, bo za to po vsej verjetnosti kriv vezni nabor.

Podjetje Intel si je pred kratkim privoščilo zelo neprijeten spodrsljaj, ki bo zagotovo vplival na uspešnost prodaje njegovih novih procesorjev družine Haswell. Njegovi inženirji so namreč potrdili, da je v veznih naborih zanje prisoten strojni hrošč, ki ga ne bo moč programsko odpraviti. To posledično pomeni, da se mu prvi kupci procesorjev Intel Haswell ne bodo mogli izogniti.

Strojni hrošč je prisoten v veznih naborih Q87, Q85, H87, Z87 in B85 (namizni računalniki), C222, C224 in C226 (strežniški sistemi) ter QM87, HM87 in HM86 (za prenosnike), ki so opremljeni z revizijsko oznako C1. Tovrstni vezni nabori imajo težavo z upravljanjem naprav, ki se z računalniki povezujejo preko najnovejšega podatkovnega standarda USB 3.0 (SuperSpeed). Ko računalnik preide iz stanja pripravljenosti v stanje delovanja se namreč v nekaterih primerih lahko zgodi, da naprava logično »izgine« iz seznama. V skrajnem primeru to pomeni, da je napravo potrebno izklopiti in ponovno priključiti.

Podjetje Intel ob tem miri in zatrjuje, da bo strojnega hrošča sistemskih naborov za procesorje Haswell »občutila« le peščica uporabnikov, ki se pri delu poslužuje pomnilniških ključkov USB 3.0 določenih proizvajalcev. Težavo z upravljanjem naprav s podatkovnim standardom USB 3.0 bodo inženirji procesorskega giganta odpravili z novo revizijo sistemskih naborov (C2). Prve osnovne plošče, opremljene z njimi, pa bodo na voljo šele, ko se bodo proizvajalci plošč »znebili« (beri prodali) izdelkov, opremljenih s hroščastimi nabori.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku