Telefoni
03.10.2013 07:49

Deli z drugimi:

Share

Prve fotografije in podatki o miniaturnem supermobilniku Sony Xperia Z1 f

Iz nedavno razkritih zaupnih dokumentov je razvidno, da bo mobilnik Sony Xperia Z1 f za izris slik uporabljal 4,3-palčni zaslon. Ker bo novinec opremljen z zmogljivo strojno opremo, se bo zlahka postavil po robu mobilnikom, kot sta na primer Samsung Galaxy S4 mini in HTC One mini.
Sony Xperia Z1 f bo po vsej verjetnosti naprodaj še pred pričetkom naslednje pomladi!
Sony Xperia Z1 f bo po vsej verjetnosti naprodaj še pred pričetkom naslednje pomladi!

Spletna stran Xperia Blog je razkrila prve marketinške fotografije in podatke o težko pričakovanem pametnem mobilnem telefonu Sony Xperia Z1 Mini, ki se bo tržil z imenom Xperia Z1 f. Novost nestrpno pričakujejo predvsem zahtevnejši uporabniki, saj bo ta kljub omejenim dimenzijam opremljena z izjemno zmogljivo strojno opremo. Preostali »miniaturni« mobilniki konkurenčnih podjetji namreč razpolagajo s precej slabšo oziroma manj zmogljivo strojno opremo v primerjavi z njihovimi večjimi brati (na primer Samsung Galaxy S4 mini).

Iz podatkov, ki jih je objavila spletna stran Xperia Blog je razvidno, da bo pametni mobilni telefon Sony Xperia Z1 f za izris slik uporabljal 4,3-palčni (10,9-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, tekoče poganjanje mobilnega operacijskega sistema Android 4.3 Jelly Bean in nameščene programske opreme pa bo zagotavljal 4-jedrni procesor Qualcomm Snapdragon 800 frekvence 2,2 gigaherca. Preostala strojna oprema pa naj bi obsegala še dva gigabajta sistemskega pomnilnika, vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora, režo za pomnilniške kartice microSD, modem za povezovanje v hitra mobilna omrežja 4G/LTE in brezstično tehnologijo NFC. Novost se bo zlahka prikupila tudi ljubiteljem digitalne fotografije, saj bo opremljena s kakovostnim digitalnim fotoaparatom ločljivosti 20,7 milijonov točk.

Kompaktni pametni mobilni telefon Sony Xperia Z1 f se bo lahko pobahal še z odpornostjo na vodo in prah ter bo na voljo v črni, beli, roza in rdeči barvi. Podjetje Sony naj bi pametni mobilnik Xperia Z1 f javnosti prvič predstavilo na sejmu CES 2014, na prodajne police trgovin širom sveta pa naj bi zašel še pred pričetkom naslednje pomladi.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku