Računalništvo, telefonija
27.10.2019 14:31
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva zaslonska slika Windowsov 10X

Prihajajoči operacijski sistem Windows 10X obeta veliko.
Prihajajoči operacijski sistem Windows 10X obeta veliko.

Pri podjetju Microsoft so nedavno sicer že razkrili nekaj podrobnosti o prihajajočem operacijskem sistemu Windows 10X, a nič kaj konkretnega. Nedavne govorice o novosti pa so navdušile mnoge, saj razrivajo marsikatero podrobnost o novem Microsoftovem operacijskem sistemu. Iz njih je razvidno, da gre pri novicu za veliko več kot zgolj spremenjen začetni meni “Start”, saj naj bi ta dejansko združeval klasično namizje operacijskega sistema za osebni računalnik s tistimi, ki so običajno del pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov.

Operacijski sistem Windows 10X bo poleg običajnega uporabniškega vmesnika vključeval vsaj eno ikono za nedavno uporabljene aplikacije (enako kot iPadOS), medtem ko ima funkcija za hitre nastavitve kar se tiče podrobnosti na voljo dve stopnji. Slednja sicer močno spominja na meni, ki je že več let del mobilnega operacijskega sistema Android, in sicer za prikaz obvestil. Tu seveda ne gre spregledati niti menija za hiter dostop do aplikacij, ki se nahaja na levi strani.

Kot kaže, novi operacijski sistem Windows 10X podjetja Microsoft ne bo namenjen zgolj uporabnikom osebnih računalnikov. Brez težav bo svoj “dom” našel tudi na mobilnih napravah in tistih, ki bodo združevale prednosti različnih naprav, kot so na primer prepogljivi pametni mobilni telefoni.


Prijavi napako v članku