Računalništvo, telefonija
30.05.2016 09:44
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ta zapestnica prepozna vaša čustva

Ta zapestnica prepozna vaša čustva
Ta zapestnica prepozna vaša čustva

Zapestnica “Feel”, ustvarjena pod okriljem ameriškega start-upa Sentio Solutions, je prva predstavnica nosljive tehnologije, ki naj bi spremljala čustva uporabnikov in raven stresa ter nato pomagala pri izboljšanju počutja.

Preko štirih integriranih senzorjev zapestnica Feel meri biosignale kot so galvanični odziv kože (dober indikator čustveno-duševnega stanja, znan tudi kot elektrodermalni odziv), krvni tlak in temperaturo kože. Poleg tega Feel spremlja gibanje uporabnikov in vse te podatke preko Bluetooth povezave pošilja do pametnih telefonov, do kompatibilne aplikacije. Zapestnica omogoča tudi nastavitev alarmov, ki uporabnike opozorijo, če se znajdejo v kakšni ekstremno stresni situaciji in aplikacija Feel nato ponudi razne dihalne ali meditacijske vaje za vrnitev v stanje ravnovesja.


Klairi Saha, vodja marketinga pri Sentio Solutions, je za portal Wereable zagotovila visoko natančnost naprave (testirane na 150-ih posameznikih), kot glavno konkurenčno prednost pred ostalo nosljivo tehnologijo pa je izpostavila ravno ta interakcijski vidik, kjer zapestnica Feel svetuje uporabnikom do boljšega počutja.


Žalostni, veseli, jezni, ali morda ne veste kako se počutite? Zapestnica Feel vam za 149$ pove to in še mnogo več. Prednaročila so možna na domači spletni strani Feel, dokončen pogon naprave v svet pa je načrtovan v začetku leta 2017.


Prijavi napako v članku