Tablični računalniki
16.06.2013 11:32

Deli z drugimi:

Share

Prva tablica Samsung Galaxy Tab 3 s procesorjem Intel!

Konec poletja oziroma najkasneje v prvi polovici jeseni bo podjetje Samsung ponudilo v prodajo prvi tablični računalnik družine Galaxy Tab 3 s procesorjem Intel. Novost se bo lahko pobahala z izjemno procesorsko in grafično zmogljivostjo ter dolgo avtonomijo delovanja.
Novi tablični računalnik Samsung Galaxy Tab 3 bo izstopal z izjemno procesorsko in grafično zmogljivostjo ter dolgo avtonomijo delovanja.
Novi tablični računalnik Samsung Galaxy Tab 3 bo izstopal z izjemno procesorsko in grafično zmogljivostjo ter dolgo avtonomijo delovanja.

Podjetje Samsung je pripravo novo različico tabličnega računalnika Galaxy Tab 3, ki za preračunavanje podatkov uporablja Intelov procesor Atom in je zaradi tega zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Inženirji so novost opremili z 2-jedrnim procesorjem Atom Z2560 (Clover Trail +) frekvence 1,6-gigahercev, ki je računsko dvakrat in grafično kar trikrat zmogljivejši v primerjavi s prvo generacijo procesorjev Atom. Novinec je za nameček še energijsko varčnejši, kar posledično pripomore k daljši avtonomiji delovanja tabličnega računalnika.

Inženirji podjetja Samsung so s procesorjem Atom Z2560 pričakovano opremili tablični računalnik Galaxy Tab 3 z 10-palčnim (25,4-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 800 slikovnih točk in gostote prikaza 145 točk na palec. Južnokorejski gigant bo v prodajo ponudil tako različico za mobilna omrežja 3G kot hitra 4G/LTE, celoto pa bo zaključeval mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean z bogato paleto prednameščene lastniške programske opreme.

Prve tablične računalnike Galaxy Tab 3 s procesorjem Intel Atom Z2560 naj bi podjetje Samsung ponudilo v prodajo konec poletja oziroma najkasneje v prvi polovici jeseni. Novost bo naprodaj v Severni Ameriki, Evropi in Aziji, več podrobnosti o njej pa naj bi podjetje Samsung razkrilo predvidoma v juliju.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung tablični računalniki

Prijavi napako v članku