Računalništvo, telefonija
23.05.2016 07:49
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva pametna zapestnica z vgrajenim alkotesterjem

Pametna zapestnica BACtrack Skyn nam bo takoj izmerila količino alkohola v krvi.
Pametna zapestnica BACtrack Skyn nam bo takoj izmerila količino alkohola v krvi.

V zadnjem času smo deležni številnih pametnih mobilnih naprav, katerih poglavitni cilj je poenostavitev vsakodnevnih opravil in izboljšanje kakovosti življenja. Pri pametni zapestnici BACtrack Skyn pa so inženirji šli še nekoliko dlje, saj je zmožna merjenja stopnje alkohola v krvi. Stopnjo alkohola v krvi s posebnim tipalom dejansko izmeri z analizo potu, v katerem se alkohol pojavi 45 minut po zaužitju.

Ključna prednost pametne zapestnice BACtrack Skyn je njena kompaktnost in prenosljivost, kar seveda ne moremo trditi za sorodne naprave. Poleg tega lahko novost povežemo s pametnim mobilnim telefonom in podatke o zaužitem alkoholu skozi čas prikažemo s pomočjo namenske mobilne aplikacije. Prav bo tako prišla predvsem tistim, ki se zdravijo od alkoholizma ali drugimi boleznimi, povezanimi s prekomernim uživanjem alkohola.

Pri tem velja še omeniti, da je podjetje BACtrack za inovativno pametno zapestnico BACtrack Skyn pred kratkim prejelo nagrado v višini preračunanih 178 tisoč evrov s strani ameriškega državnega inštituta za zdravje (National Institutes of Health). Poleg tega je pridobilo še dovoljenje za prodajo s strani ameriške agencije za hrano in zdravila (Food and Drug Administration).


Prijavi napako v članku