Telefoni
30.12.2015 12:45
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Proizvodnja najnovejšega iPhone že v polnem teku. Na trgu naj bi bil marca 2016

Mobilnik iPhone 7c naj bi bil najmanjši in najcenejši iPhone v prodaji.
Mobilnik iPhone 7c naj bi bil najmanjši in najcenejši iPhone v prodaji.

V preteklih mesecih so se pojavile govorice, da pri Applu pripravljajo razvoj nove generacije pametnega telefona iPhone. V tem primeru naj bi šlo za telefon z zaslonom v velikosti 4 palcev oziroma za vrnitev nazaj k obliki, ki so jo pri Applu uvedli leta 2012. Takrat predstavljeni iPhone 5 je uporabnikom ponudil večji, 4 palčni zaslon, ki se je leta 2014 opustil z namenom ponudbe večjih modelov iPhone 6 in 6 Plus.

Odločitev za razvoj tretjega modela iPhone predstavlja velik premik pri Applu, ki je še ne dolgo nazaj ponujal zgolj en nov model pametnega telefona na leto. To se sedaj spreminja in uporabniki bodo najverjetneje na izbiro imeli tri modele v različnih velikostih. Omenjena cena za novi iPhone 6C ali 7C, naj bi bila med 400 in 500 USD. Vprašanje, ki se v tem trenutku postavlja je ali lahko Apple na ta način uspe zadržati vodilni položaj na trgu iz vidika prihodkov in dobičkonosnosti. Nenazadnje se taktika ponujanja večjega števila modelov ne obnese najbolje pri največjem konkurentu Samsungu.

Novi iPhone 6C ali 7C naj bi bil predstavljen na marčevskem dogodku. Poleg predhodno omenjenega 4 palčnega zaslona naj bi pametni telefon vseboval večino strojne opreme, ki jo danes ponujata iPhone 6S in 6S Plus. To pomeni najnovejši čip A9, aluminijasto ohišje in 2 GB RAM kar bi zmogljivosti naprave postavilo na enak nivo kot predhodno omenjena večja modela. Kar pa najverjetneje ne bo na voljo je integracija najnovejše tehnologije 3D Touch, ki zaznava pritisk s katerim uporabnik s prstom pritiska na zaslon. Slednje naj bi bilo tako rezervirano zgolj za večja modela iPhone. Zanimive pa so neuradne informacije glede izbire barv. Po podatkih nekaterih kitajskih dobaviteljev naj bi se pri Applu znova odločili za žive barve, kot je to v preteklosti bilo v primeru iPhone 5C.

Več bo znanega že za dobra dva meseca, ko naj bi se pri Applu poleg manjšega iPhone predstavila tudi nova generacija pametne ure Apple Watch in računalniki Macbook Pro. S tem se lahko navdušenci Appla veselijo kar dveh večjih dogodkov. Do sedaj je namreč bila praksa, da je Apple ključne novosti predstavil zgolj septembra.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku