Računalništvo, telefonija
21.01.2011 00:00

Deli z drugimi:

Share

Program, ki vsak mobilni telefon spremeni v občutljivega na dotik

Programska oprema TouchTap bo precej poenostavila delo z običajnimi mobilnimi telefoni.
Programska oprema TouchTap bo precej poenostavila delo z običajnimi mobilnimi telefoni.

Na dotik občutljivi zasloni lahko precej olajšajo in pohitrijo delo s pametnimi mobilnimi telefoni. Ker je večina mobilnikov še vedno opremljenih z običajnimi zasloni, so programerji podjetja Input Dynamics razvili nadvse zanimivo programsko opremo. Ta poskrbi, da se zaslon tako rekoč vsakega mobilnika »preobrazi« v občutljivega na dotik.

Programska oprema TouchTap za določanje položaja prstov namreč izkorišča mikrofon, ki je kakopak vgrajen v vsak sleherni mobilni telefon. Z analizo zvoka, ki ga povzroči prst ob dotiku zaslona, lahko program TouchTap z relativno veliko natančnostjo določi položaj prsta. Na ta način lahko upravljamo z običajnim mobilnim telefonom na povsem enak način, kot da bi bil opremljen s čistokrvnim zaslonom, občutljivim na dotik.

Prva različica programske opreme TouchTap bo pisana na kožo le izbranim mobilnim telefonom, saj bo položaj posamičnega “programa” že vnaprej opredeljen oziroma določen. Nekoliko kasneje bo na voljo še različica, ki bo lahko dotik »zaznala« po celotnem ohišju mobilika. To z drugimi besedami povedano pomeni, da bomo lahko na primer na klic odgovorili kar z udarcem po kateremkoli delu naprave. Inovativna programska oprema bo sprva na voljo le za mobilnike z operacijskim sistemom Android. Nekoliko kasneje naj bi prišle na vrsto še druge platforme.


Prijavi napako v članku