Računalništvo, telefonija
24.04.2020 06:49

Deli z drugimi:

Share

Prodaja telefonov Galaxy S20 precej manjša od pričakovane! Kaj se dogaja?

Samsung je končno odpravil težave z ostenjem glavnega fotoaparata pametnega mobilnega telefona Galaxy S20 Ultra.
Samsung je končno odpravil težave z ostenjem glavnega fotoaparata pametnega mobilnega telefona Galaxy S20 Ultra.

Podjetje Samsung je pred časom predstavilo kar tri nove pametne mobilne telefone družine Galaxy S20, in sicer Galaxy S20, Galaxy S20+ in Galaxy S20 Ultra. Model Galaxy S20 Ultra je seveda najzmogljivejši med vsemi, nad njim pa bodo navdušeni tudi ljubitelji mobilne fotografije. Novinec namreč razpolaga s hibridno povečavo, ki tokrat znaša kar 100 krat in seveda nadvse kakovostnimi slikovnimi tipali.

Čeprav si je podjetje Samsung od pametnih mobilnih telefonov Galaxy S20 obetalo veliko, naj bi bila njihova prodaja zdaleč pod pričakovanju. Sodeč po poročanju južnokorejskih medijev, je podjetje Samsung v Južni Koreji prodalo za okoli 40 odstotkov manj novincev v primerjavi z modelom Galaxy S10. Kaj se dogaja? Mnogi so prepričani, da naj bi bila slaba prodaja pametnih mobilnih telefonov Galaxy S20 predvsem posledica strahov pred okužbami s koronavirusom. Poleg tega je seveda prisoten tudi strah pred negotovo prihodnostjo, saj je gospodarstvo v recesiji.

Tudi drugim proizvajalcem pametnih mobilnih telefonov se ne godi dobro v času svetovne pandemije. Svetovni trg pametnih telefonov naj bi se namreč skrčil za okoli 30 odstotkov, v Sloveniji pa naj bi bilo stanje še precej slabše. Kot vse kaže bo trg mobilne telefonije potreboval kar nekaj časa (celo več let), da se bo povem opomogel.


Prijavi napako v članku