Procesorji
20.08.2015 10:57
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Procesorji Skylake za namizne računalnike razprodani v trenutku

Procesorji Intel Skylake bodo občutno pohitrili delovanje namiznih računalnikov!
Procesorji Intel Skylake bodo občutno pohitrili delovanje namiznih računalnikov!

Podjetje Intel je pred kratkim v Združenih državah Amerike začelo s prodajo nove generacije procesorjev, ki temeljijo na osnovi napredne 14-nanometrske tehnologije. Novi Intelovi procesorji s kodno oznako Skylake v primerjavi s predhodniki pričakovano ponujajo večjo zmogljivost ob manjši porabi električne energije. Podjetje Intel je za osebne računalnike pripravil dva procesorja Core s procesorskimi sredicami, in sicer Core i7-6700K in Core i5-6600K, ki sta na voljo za preračunanih 308 evrov oziroma preračunanih 225 evrov.

Ker procesorji Intel Skylake trenutno ponujajo najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo, ne preseneča, da ima računalniški gigant zelo velike težave z zagotavljanjem zadostne količine procesorjev. Prodajalci osebnih računalnikov čutijo pomanjkanje novosti tako za namizne kot za osebne računalnike. Glede na napovedi podjetja Intel razmere v mesecu septembru zaradi visokega povpraševanja ne bodo nič boljše, zato bo nakup osebnega računalnika s procesorji Skylake vse prej kot enostavna naloga.

Čeprav nekateri analitiki menijo, da Intel namerno povzroča pomanjkanje zalog procesorjev družine Skylake z namenom odprodaje starih zalog, pri računalniškem gigantu to seveda ostro zanikajo. Ta naj bi se le uštel pri napovedi povpraševanja po novih procesorjih za osebne računalnike.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku