Računalništvo, telefonija
29.11.2010 15:47
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Privlačna hologramska pevka Hatsune Miku

Privlačna hologramska pevka Hatsune Miku predstavlja resno grožnjo za pevke iz mesa in kosti.
Privlačna hologramska pevka Hatsune Miku predstavlja resno grožnjo za pevke iz mesa in kosti.

Hologram je tridimenzionalna laserska fotografija. Dejansko gre za pravi 3D posnetek nekega predmeta ali osebe. Vsebuje globino in paralakso, kar nam omogoča, da vidimo okoli predmeta in predmet v ozadju. Medtem ko hologrami že dalj časa burijo domišljijo znanstvenikov in ljubiteljev znanstveno-fantastičnih filmov, si je ta že vtrla pot na področju japonske glasbene scene. Za to je poskrbela glasbena skupina Crypton Future Media, katere film je na voljo na naslovu http://skrci.me/cudno.

Priljubljena skupina glasbenikov na Daljnem vzhodu namreč pri izvajanju koncertov v živo uporablja poseben hologramski prikazovalnik slik. Ta dejansko služi za izris privlačne hologramske pevke Hatsune Miku, ki je med japonskimi najstniki izjemno priljubljena. Hologramska prva pevka skupine Crypton Future Media v višino meri slabih 160 centimetrov ter poje in pleše celo bolje od večine znanih pevk iz mesa in kosti.

Kljub velikemu napredku v japonski glasbeni industriji ima hologramska pevka Hatsune Miku še vedno eno veliko pomanjkljivost – ne moremo se je dotakniti. To se utegne kmalu spremeniti. Skupina japonskih raziskovalcev namreč že razvija tehnologijo, ki bo omogočala, da se bomo lahko holograma tudi dotaknili. To naj bi se zgodilo že pred letom 2012.

Ker je hologramska pevka Hatsune Miku med japonskimi najstniki zelo priljubljena, je verjetno le še vprašanje časa, kdaj bo hologramska evforija dosegla tudi Staro celino. Se potemtakem pevkam iz mesa in kosti obeta črna prihodnost?


Prijavi napako v članku