Računalništvo, telefonija
14.06.2018 09:22
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pripravite se na telefon s skoraj 7-palčnim zaslonom

Pripravite se na telefon s skoraj 7-palčnim zaslonom
Pripravite se na telefon s skoraj 7-palčnim zaslonom

Ko se odločamo za nakup novega pametnega mobilnega telefona, so strojne specifikacije pogosto tiste, ki nas prepričajo. Med pomembnejšimi pa v zadnjem času izstopa predvsem velikost zaslona. Zato ne preseneča, da pametni telefoni s 14-centimetrkimi (5,5-palčnimi) zasloni niso več nobena redkost, na trgu pa lahko kupimo že telefon, ki za prikaz slik uporablja zaslon s kar 16,5-centimetrsko diagonalo.

Ker pa uporabniki že povprašujejo po telefonih s še večjimi zasloni, so se pri podjetju Huawei odločili, da jim ustrežejo. Ti bodo namreč že konec letošnjega leta ponudili v prodajo novi telefon družine Mate, ki bo opremljen s kar 17,5-centimetrskim oziroma 6,9-palčnim zaslonom. Uporabljen zaslon bo vrste OLED, za Huawei pa ga bo razvil Samsung. Robovi zaslona bodo seveda tanki, saj bodo inženirji le tako lahko dosegli, da ohišje telefona ne bo preveliko.

Novi Mate bo pričakovano opremljen tudi z zelo zmogljivo strojno opremo, ki bo brez težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Novost naj bi bila nared za prodajo proti koncu leta oziroma v najslabšem primeru v prvem četrtletju leta 2019. Ali bodo kupci navdušeni nad telefonom s 6,9-palčno diagonalo, pa bo seveda pokazal čas. Če bo tako, lahko takoj zatem pričakujemo še več telefonov s tako velikimi zasloni, saj se bodo zanje zagotovo ogreli še drugi proizvajalci mobilnih telefonov.


Prijavi napako v članku