Računalništvo, telefonija
31.08.2020 14:51

Deli z drugimi:

Share

Pripravite denarnice. Novi PlayStation 5 naj bi bil pregrešno drag!

Vsak kupec bo lahko kupil zgolj eno igralno konzolo Sony PlayStation 5.
Vsak kupec bo lahko kupil zgolj eno igralno konzolo Sony PlayStation 5.

Nedavno smo poročali, da je podjetje Sony po elektronski pošti pričelo pošiljati vabila, na podlagi katerih so kupci lahko predhodno rezervirali svojo igralno konzolo PlayStation 5. Poleg tega je podjetje Sony tudi že predstavilo uradna spletna mesta, na katerih lahko to storijo vsi zainteresirani igralci. En kupec lahko naroči zgolj eno igralno konzolo. Kupci lahko izbirajo med običajno in okleščeno različico, kar pa se dodatne opreme tiče (polnilniki, krmilniki, slušalke, HD kamera in daljinski upravljalnik), bodo lahko kupci rezervirajo do največ dva kosa. Prednaročilo kupcem še ne zagotavlja, da bodo igralno konzolo dejansko tudi prejeli, a najhitrejši bodo prvi prejeli PlayStation 5, ko bo ta uradno na voljo za prodajo.

Na žalost nakup igralne konzole PlayStation 5 ne bo poceni, saj če gre verjeti najnovejšim spletnim govoricam. Za nakup igralne konzole PlayStation 5 Digital Edition z dvema terabajtoma prostora za shranjevanje podatkov bo namreč treba odšteti 974,79 evrov. Na srečo bodo kupcem na voljo tudi cenejše različice z manj diskovnega prostora, a je že sedaj jasno, da bo treba za novo igralno konzolo odšteti precej več kot za predhodno različico.

Visoka cena naj bi bila povezana z nadvse zmogljivo strojno opremo igralne konzole PlayStation 5. Strojna oprema novosti bo namreč zajemala osemjedrni procesor AMD Zen 2, ki bo posebej prilagojen za poganjanje konzolnih iger in se bo ponašal s frekvenco 3,5 gigaherca. Za grafične vsebine bo skrbelo grafično jedro AMD RDNA-2, ki se bo ponašalo z grafično zmogljivostjo 10,28 teraflopov grafične moči in 36 računskih enot frekvence 2,23 gigaherca. Piko na i bo dal še hitri sistemski pomnilnik kapacitete kar 16 gigabajtov. Preostala strojna oprema prihajajoče igralne konzole PlayStation 5 bo obsegala še 16 gigabajtov grafičnega pomnilnika GDDR6 in pogon Solid State kapacitete 825 gigabajtov, kar pomeni, da bo novost zagotovo precej hitrejša v primerjavi s trenutno igralno konzolo PlayStation 4.


Prijavi napako v članku