Prenosni računalniki
04.09.2014 19:17

Deli z drugimi:

Share

Prilagojena mobilnosti – nova Toshibina hibridna prenosnika Satellite Radius 11 in Satellite CL10-B

Toshibin prvi hibridni prenosnik z 11,6-palčnim (29,5 cm) HD-zaslonom na dotik – Satellite Radius 11 s petimi načini uporabe za različne potrebe.
Prilagojena mobilnosti – nova Toshibina hibridna prenosnika Satellite Radius 11 in Satellite CL10-B
Prilagojena mobilnosti – nova Toshibina hibridna prenosnika Satellite Radius 11 in Satellite CL10-B

Toshiba Europe predstavlja nova 11,6-palčna (29,5 cm) prenosnika družine Satellite, zasnovana za potrebe po mobilnosti. Toshibin prvi 11,6-palčni (29,5 cm) hibridni prenosnik, Satellite Radius 11, je moč uporabljati v petih načinih, odvisno od uporabnikovih potreb, medtem ko Satellite CL10-B nudi svobodo pri shranjevanju in dostopu do dokumentov v oblaku. Oba sta popolna za študente in učence oziroma za kogarkoli, ki postavlja mobilnost na prvo mesto.

»Mobilnost ima za različne ljudi različen pomen, nova Toshibina Satellite Radius 11 in CL10-B pa odražata to dejstvo v celoti,« je dejal Sandor van der Ham, podpredsednik oddelka B2C PC znotraj skupine Lifestyle Products & Services Group pri Toshibi Europe. »Razvili smo številne naprave, temelječe na Windows 8.1, vsem pa je skupno to, da nudijo popolno svobodo, karkoli že delamo in kjerkoli smo. Brez kompromisa pri obliki, zmogljivosti in inovativnih rešitvah. In to je mobilnost v pravem pomenu besede.«

»Ponosni smo na inovaciji iz Toshibe. Satellite Radius 11 izkorišča vse prednosti Windows 8.1 in je naprava, posebej oblikovana za svet mobilnosti in za delo z dokumenti v oblaku,« je dodal Peter Han, podpredsednik oddelka za trženje izdelkov OEM. »Z možnostjo dela v petih različnih načinih prenosnik nudi prilagodljivost, ki jo ljudje potrebujejo prek celotnega dneva, od pisarne do doma in na poti.«

Satellite Radius 11 je ob petih načinih delovanja prilagojen delu na dotik, s čimer lahko uporabniki kar najbolje izkoristijo Windows 8.1. Način »Laptop« je popoln za visoko raven storilnosti in dostop do tipkovnice ter vrat, medtem ko način »Tablet« izkoristi 360-stopinjsko obračanje za ogled videov in brskanje po spletu. Ko je prenosnik obrnjen za 180 stopinj, je standardna tipkovnica nefunkcionalna in posledično torej ni pomembno, če ponesreči pritisnemo na tipke, medtem ko ga obračamo. Način »Audience« je posebej namenjen ogledu avdio vsebin, »Presentation« pa zlasti brskanju po računalniku, medtem ko je ta ločen od tipkovnice. Ta način je zlasti primeren v tesnejših prostorih, na primer na letalu. Zadnji način je »Tabletop«, pri katerem se prenosnik zloži (zgornji del na spodnjega) in postane popolnoma plosk.

Satellite CL10-B je idealen za vse, ki potrebujejo cenovno ugoden kompakten prenosnik. Nameščen ima Windows 8.1 z Bingom in omogoča shranjevanje 100 GB podatkov v oblaku OneDrive. Dokumenti, fotografije, videi in druga vsebina, shranjena v osebne datoteke OneDrive, bo varnostno kopirana in virtualno na voljo od koderkoli, na katerikoli napravi. Samodejno shranjevanje podatkov in sinhronizacija dokumentov v oblaku nudi varnost v primeru izgube podatkov na prenosniku ali njegove poškodbe. Satellite CL10-B obenem nudi brezplačen dostop do zbirke Microsoft Office Online, torej do spletne različice orodij Microsoft Excel, Word, PowerPoint, OneNote in Outlook. Seveda pa je mogoče delo na samem prenosniku, ne v oblaku, saj ima le-ta nameščene aplikacije in operacijski sistem Windows 8.1 z Bingom.

Tako Satellite Radius 11 kot CL10-B sta izjemno lahka, saj tehtata le 1,1 kg, tanka in satenasto zlate barve. Na obeh modelih se nahaja velika tipkovnica z drsno ploščico za udobnejše tipkanje in navigacijo kot dodatek podpori za 10-prstno tipkanje z dotikom.

Z najnovejšimi procesorji Intel Celeron v obeh modelih ali z možnostjo Intel Pentiuma v Satellite Radius 11 tako eden kot drugi z lahkoto obvladujeta vsakodnevna opravila. Skupaj z grafiko Intel HD in tehnologijo Intel Burst Technology 2.0 pa nudita izjemno odzivnost in energijsko učinkovitost.

Satellite Radius 11 ima trdi disk v velikosti 500 GB in do 4 GB RAM-a za učinkovito večopravilnost. Ker je Satellite CL10-B namenjen shranjevanju dokumentov v oblaku, je vključenih 32 GB pomnilnika eMMC z 2 GB RAM-a. Oba modela imata nameščeni prizmatski bateriji.

Z obširnim naborom vrat polne velikosti na vsaki napravi lahko uporabniki delijo datoteke med napravami in predvajajo vsebino na večje zaslone. Oba modela imata vrata USB 3.0 in USB 2.0 za prenos datotek, medtem ko izhod HDMI omogoča ogled na večjem zaslonu. Z režo SD/SDHC lahko uporabniki hitro prenašajo informacije prek pomnilniške kartice.

Medtem ko se lahko uporabniki odločajo med hibridnimi zmožnostmi Satellita Radius 11 ali svobodo Satellita CL10-B, je vsaka naprava ustvarjena za svoje medije. Visokokakovostna kamera HD z vgrajenim mikrofonom je idealna za vsakogar, ki rad klepeta s prijatelji ali se udeležuje spletnih konferenc. Vse podrobnosti so kristalno čiste na svetlem zaslonu HD, zvok pa je odličen zaradi zvočnikov s tehnologijo DTS Sound.

Toshiba Satellite Radius 11 in Satellite CL10-B bosta v Evropi na voljo v četrtem četrtletju tega leta.

Toshiba Satellite Radius 11 in Satellite CL10-B:

 • Zaslon: 29,5 cm (11,6”) HD (1366×768) in podpora za 10-prstno tipkanje z dotikom
 • Grafika: Intel HD
 • Povezljivost: 1x izhod HDMI, 1x USB 3.0, 1x USB 2.0, SD bralnik pomnilniških kartic
 • Komunikacija: brezžični LAN (802.1b/g/n), Bluetooth 4.0
 • Avdio: stereo zvočniki z DTS Sound
 • Kamera HD z vgrajenim mikrofonom
 • Sistem zaklepanja Kensington
 • Barva: satenasto zlata
 • Mere: 289x199x19,9 mm

Toshiba Satellite Radius 11:

 • Procesorji: Intel Celeron ali Pentium s tehnologijo Intel Burst Technology 2.0
 • Shranjevanje: trdi disk 500 GB
 • Pomnilnik: 4 GB DDR3L (1600 MHz)
 • Operacijski sistem: Windows 8.1
 • Teža: 1,3 kg

Toshiba Satellite CL10-B

 • Procesorji: Intel Celeron s tehnologijo Intel Burst Technology 2.0
 • Shranjevanje: 32 GB eMMC
 • Pomnilnik: 2 GB DDR3L (1600 MHz)
 • Operacijski sistem: Windows 8.1 z Bingom
 • Teža: 1,1 kg
Vas zanima več iz te teme?
Toshiba prenosni računalniki

Prijavi napako v članku