Življenjski slog
Poslovne rešitve
16.08.2022 08:01
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prilagodljiv študij, predavatelji iz gospodarstva … začnite že oktobra

Bi radi dokončali študij ali se ga lotili povsem na novo, v vsakem primeru pa bi se v življenju radi pomaknili naprej? Vas zanima na primer informatika? Čas je za konkreten korak, pri tem pa vam lahko nasproti stoji sodobna in dinamična izobraževalna institucija, kakršen je Center za poslovno usposabljanje. Znanja in izkušnje vam bodo predajali celo predavatelji iz gospodarstva, izpostaviti pa velja fleksibilnost, ki gre na roko tudi tistim, ki nimajo časa za prilagajanje študijskim urnikom.
Kar bo predmet študija danes, bo jutri uporabno pri delu ali v zasebnem življenju. Prav zato je študij namenjen uporabi znanja v praksi. Foto: CPU
Kar bo predmet študija danes, bo jutri uporabno pri delu ali v zasebnem življenju. Prav zato je študij namenjen uporabi znanja v praksi. Foto: CPU

Velika prednost: predavatelji, ki prihajajo iz gospodarstva

Vsak od predavateljev na CPU (Center za poslovno usposabljanje – Višja šola) ima bogate praktične izkušnje in strokovno znanje. CPU posebno pozornost namenja zagotavljanju kakovostnih pogojev za aktivno delo in druženje študentov na predavanjih in vajah. Mnogi diplomanti sporočajo, da so se odločili za študij na CPU prav zato, ker so za vse predmete organizirana srečanja. Čeprav daje šola prednost druženju, pri čemer študenti pridobivajo in krepijo številne »mehke veščine«, je opremljena tudi za delo na daljavo. Delo na daljavo je oblika študijskih aktivnosti, ki jih vodstvo šole usklajuje s predavatelji in študenti.

Študenti, ki so v času študija povezani med seboj, napredujejo hitreje in praviloma v rokih zaključijo svoje študijske obveznosti. Organizacija študija omogoča, da si vsak študent vsaj dvakrat na teden vzame čas samo zase in se v družbi kolegov z enakim ciljem osredotoči na študij. Kakovostna predavanja in bogate diskusije jim olajšajo samostojno delo.

Študij, ki je namenjen uporabi znanja v praksi

Kar bo predmet študija danes, bo jutri uporabno pri delu ali v zasebnem življenju. Prav zato je študij namenjen uporabi znanja v praksi.  Predavatelji se odzivajo na potrebe in izzive, ki jih študenti prenašajo iz svojih delovnih okolij, pomagajo pri reševanju konkretnih situacij, posredujejo sodobno znanje in vse spodbujajo k lastnemu razmišljanju in sprotni aktivnosti.


Študij je podprt z elektronsko učilnico, v kateri je vedno na voljo strokovna literatura, vsa potrebna gradiva in obvestila, povezana s študijem in dodatnimi priložnostmi za učenje in delo študentov tudi na daljavo.


Če študentu druge obveznosti ne dovoljujejo rednega  obiska organiziranega študija, lahko opravi vaje, vsebino pa naštudira sam, ko mu bo čas dopuščal.

Pridobljene kompetence upoštevajo pri zbiranju kreditnih točk

Če ima študent kakršnekoli delovne izkušnje, bo CPU pridobljene kompetence preveril in upošteval pri zbiranju kreditnih točk.

Enako velja za priznavanje izpitov, ki so jih študenti morda že uspešno opravili na drugi višji ali visokošolski organizaciji. CPU se drži pravila, da vsako ovrednoteno znanje šteje in mu je potrebno priznati njegovo veljavo.

V izredni študij se lahko vpiše kandidat ne glede na to kaj, kdaj in kolikokrat je že bil vpisan v redne višje ali visokošolske študijske programe.

Vsak bo imel najboljše pogoje za dokončanje študija

Za izvedbo izobraževalnih programov CPU zagotavlja odlične pogoje, predavalnice s potrebno opremo. Še en ne zanemarljiv podatek je, da je CPU na lahko dostopni lokaciji sredi Ljubljane z brezplačnimi parkirnimi mesti pred vrati predavalnic.

Center za poslovno usposabljanje pri GZS: Podelitev diplom 2022. Foto: Žare Modlic

Tesno povezan z Gospodarsko zbornico Slovenije

CPU je tesno povezan z Gospodarsko zbornico Slovenije in z njenimi člani. Skupaj skrbita za bogato mrežo domačih podjetij, kjer lahko študenti opravljajo kakovostno praktično izobraževanje. Mnoga podjetja in organizacije imajo že zelo dobre izkušnje s študenti in diplomanti višjega strokovnega študija na CPU.

CPU Višja strokovna šola je tudi nosilec razširjene ERASMUS+ listine za mobilnost študentov. Vsako leto je objavljen razpis, kjer se študenti lahko prijavijo za opravljanje praktičnega izobraževanja v tujini in za to dobijo del potrebnih sredstev. Izkušnje, pridobljene v tujini, so vedno zelo cenjene tudi v podjetjih.

Študente vabijo, da postanejo del mreže 1330 diplomantov, inženirjev informatike, inženirjev gradbeništva, poslovnih sekretarjev in ekonomistov, ki so diplomirali na Centru za poslovno usposabljanje in se pridružijo več kot polovici tistih, ki so v dveh letih po dokončanju študija napredovali, spremenili delovno mesto ali pa so menjali delovno okolje in so danes bolj zadovoljni.

Vabijo tudi podjetja in druge organizacije, da se vključijo v mrežo tistih, ki uspešno in kakovostno prenašajo svoje znanje in izkušnje na bodoče sodelavce.

Začnete lahko že oktobra

Center za poslovno usposabljanje že več kot 30 let izvaja izobraževanja za potrebe gospodarstva. Zrasel je pri Gospodarski zbornici Slovenije in se razvil v sodobno, dinamično izobraževalno institucijo.

To jesen vabi v Višjo strokovno šolo na vpis 23. generacijo študentov dvoletnih višješolskih študijskih programov Informatika, Gradbeništvo, Poslovi sekretar in Ekonomist.

Obiščite spletno stran  www.cpu.si.


Napisala: Barbara Krajnc


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
izobraževanje

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENTER ZA POSLOVNO USPOSABLJANJE (CPU)
Za več informacij so vam na voljo pri CENTER ZA POSLOVNO USPOSABLJANJE (CPU)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENTER ZA POSLOVNO USPOSABLJANJE (CPU)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več