Telefoni
15.05.2018 22:00

Deli z drugimi:

Share

Prihajajo redne varnostne posodobitve Androida

Android bo vsaj varnostno "zakrpan"
Android bo vsaj varnostno "zakrpan"

Posodobitve najbolj priljubljenega operacijskega sistema Android so večkrat v rokah samih proizvajalcev, saj je za vsak telefon potrebno pripraviti praktično svojo posodobitev. Vendar kaj, ko pa proizvajalci ob izidu naložijo najnovejšo verzijo, potem pa zanemarijo vseskupaj? Tako telefoni ostanejo brez novih posodobitev kot pa tudi pomembnih varnostnih popravkov.

Google želi temu narediti konec. Namreč, konec je dnevov, ko smo morali prenašati ali bo naš proizvajalec za določen model telefona izdal najnovejšo verzijo Androida. No, vsaj delno.

Tako se je spletni gigant odločil, da bo zahteval vsaj redne varnostne posodobitve za vse njegove Android naprave po svetu.

Trenutno pa še ni več nič znanega, saj je Google zelo skop z informacijami. Za sedaj se še ne ve, kako pogosti bodo ti popravki, ter kdo jih bo razvijal za vsak telefon posebej.

Sicer pa je gigant že do sedaj izdajal redne posodobitve in varnostne popravke na mesečni ravni, vendar od proizvajalcev ni zahteval, da jih upoštevajo, oziroma “pošljejo” preko spleta do končnih uporabnikov. Tako so le-ti ostali brez marsikaterega pomembnega popravka.

Google pa intenzivno dela tudi na projektu Treble, kateri naj bi temelil ravno na tem, da proizvajalci ne bi več morali posegati direktno v operacijski sistem, kar bi pomenilo, da takoj ko bi bila objavljena nova različica Androida, bi bila na voljo za vse naprave.

Za sedaj bodo pa zahtevani samo varnostni popravki. Kdaj bo pa to zaživelo, je pa še vedno vprašanje časa.


Prijavi napako v članku