Telefoni
27.03.2011 08:22
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja tridimenzionalni HTC EVO 3D

EVO 3D bo eden izmed paradnih konjev podjetja HTC v letošnjem letu.
EVO 3D bo eden izmed paradnih konjev podjetja HTC v letošnjem letu.

Številna podjetja v svojo prodajno linijo vedno bolj vključujejo produkte, ki omogočajo prikaz tridimenzionalne slike. Sprva so bili to le proizvajalci televizijskih aparatov, sedaj pa se s tridimenzionalno tehnologijo vse bolj spogledujejo tudi proizvajalci mobilnih telefonov. Med njimi je tudi svetovno znano podjetje HTC, ki je za letošnje poletje napovedalo zanimiv mobilni telefon EVO 3D, ki je zmožen na svojem 4,3-palčnem (10,9-centimetrskem) zaslonu prikazovati tovrstno sliko. Pri tem pa je pomembno omeniti, da za gledanje takšne slike pri njem niso potrebna namenska očala, ki so sicer praviloma potrebna pri tridimenzionalnih televizijskih aparatih.

Poleg tridimenzionalne slike pa HTC EVO 3D ponuja še marsikaj. Gre za mobilnik z operacijskim sistemom Android 2.3 Gingerbread, ki ima vgrajeno podporo za 4G omrežje, izjemno hiter 1,2-gigaherčni dvojedrni procesor Qualcomm Snapdragon, en gigabajt RAM pomnilnika ter štiri gigabajte notranjega spomina za shranjevanje podatkov. Spomin se da tudi povečati, in sicer z microSD karticami (do 32 gigabajtov).

Zanimivo je tudi to, da lahko HTC EVO 3D s pomočjo dveh kamer, ki vsaka zase premore pet megapikslov, tudi sam snema tridimenzionalne video posnetke ter slike. Ker veliko ljudi tarna nad slabimi baterijami v mobilnikih HTC, ima ta mobilnik vgrajeno baterijo s kar 1.730 mAh. Kljub temu pa bodo šele prvi testi pokazali, ali je ta baterija primerna za takšno strojno zverino, kot je HTC EVO 3D. Omenimo še, da za zdaj ni znano, ali bomo mobilinik ugledali tudi v Evropi, saj je njegov prihod trenutno potrjen samo za ameriški trg.


Prijavi napako v članku