Računalništvo, telefonija
16.09.2015 13:55
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja superpolnilnik, ki bo mobilnik napolnil kar trikrat hitreje

Z novim polnilnikom bomo lahko v desetih minutah povsem izpraznjen mobilnik napolnili do te mere, da ga bomo lahko uporabljali ves delavnik.
Z novim polnilnikom bomo lahko v desetih minutah povsem izpraznjen mobilnik napolnili do te mere, da ga bomo lahko uporabljali ves delavnik.

Uporabniki pametnih mobilnih telefonov dobro vemo, da avtonomija delovanja postaja vse večja težava, saj zaradi neprestane uporabe le redkokdaj preseže en dan. Ker pa uporabnikom mobilnikov pogosto primanjkuje tudi časa za polnjenje mobilne naprave, so pri podjetju Qualcomm postregli z rešitvijo, ki je požela pozitivne kritike z vseh strani. Gre za standard Quick Charge 3.0, ki omogoča vrtoglavo hitro polnjenje baterije mobilnega telefona.

S polnilnikom, združljivim s standardom Quick Charge 3.0, bomo lahko povsem izpraznjeno baterijo v desetih minutah napolnili do te mere, da bomo lahko mobilnik uporabljali ves delavnik oziroma do osem ur. Skrivnost hitrega polnjenja je v začetni večji električni moči, kar posledično pomeni, da polnilnik polni do trikrat hitreje v primerjavi z običajnimi polnilniki. Medtem ko klasični polnilnik za polnjenje povsem izpraznjene baterije do 80 odstotkov potrebuje poldrugo uro, polnilnik, združljiv s standardom Quick Charge 3.0, potrebuje le 35 minut, v določenih primerih pa celo manj.

Hitro polnjenje bo seveda mogoče le pri pametnih mobilnih telefonih, združljivih s tehnologijo Qualcomm Quick Charge 3.0. Prve polnilnike, opremljene s tovrstno tehnologijo, in z njo združljive naprave lahko na trgu pričakujemo že v teku letošnjega leta.


Prijavi napako v članku