Računalništvo, telefonija
05.02.2004 13:23
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja športna Nokia 5140

Finska Nokia je na mednarodnem sejmu športne opreme ISPO Winter 2004 predstavila najnovejši dosežek mobilne telefonije, ki je namenjen športnim uporabnikom, ki živijo zelo aktivno življenje. Mobilni telefon Nokia 5140 – z vgrajenim digitalnim kompasom, integrirano kamero in aplikacijo Fitness Coach ter dodatki, kot je Nokia Fitness Monitor – uporabnikom omogoča, da ostanejo mobilni tudi med športnim udejstvovanjem. Prvi “push-to-talk” mobilnik podjetja Nokia bo končnim uporabnikom na voljo v drugem četrtletju 2004.

Za avanture na prostem, orientacijo v naravi ali poti ima Nokia 5140 vgrajeno funkcijo digitalnega kompasa in svetilko. Kot dodatno opremo bo mogoče v paket Nokie 5140 vključiti še s pripravo Nokia Xpress-onTM GPS s funkcijami, kot so: popotniški računalnik, navodila za pot in sledenje, shranjevanje integriranih potovalnih točk, aplikacija Travel Guide, ki vključuje možnost nalaganja zemljevidov.

Funkcija “push-to-talk” z enostavnim pritiskom na tipko omogoča hitro glasovno komunikacijo z drugim posameznikom ali skupino. V osnovi je funkcija podobna delovanju naprave “walkie-talkie” in deluje v GSM omrežju. Vgrajena VGA kamera pa uporabniku Nokie 5140 omogoča snemanje in pošiljanje fotografij s poti. Posebnost tega digitalnega fotoaparata je sekvenčna fotografija – z enim pritiskom na sprožilec se posname zaporedje fotografij.


Športnica …

Prijavi napako v članku