Računalništvo, telefonija
11.03.2020 13:17
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja pametni telefon s kar 7-palčnim zaslonom

Xiaomi Mi 10S naj bi bil kos tudi najzahtevnejšim opravilom.
Xiaomi Mi 10S naj bi bil kos tudi najzahtevnejšim opravilom.

Podjetje Xiaomi je nedavno predstavilo kar dva mobilna telefona nove družine Mi 10, in sicer modela Mi 10 in Mi 10 Pro, ta pa se razlikujeta predvsem po digitalnih fotoaparatih. Obe napravi sta namreč opremljeni z velikim zaslonom AMOLED s 17-centimetrsko oziroma 6,7-palčno diagonalo, ki lahko slike izrisuje s povprečno frekvenco 90 sličic na sekundo. Novinca poganja mobilni procesor Snapdragon 865 za zajem fotografij pa je na voljo glavna kamera ločljivosti 180 milijonov slikovnih točk. Zahvaljujoč kakovosti senzorjev, stabilizaciji slike in seveda umetni inteligenci pričakujemo odlične fotografije in kakovostne video posnetke, saj lahko zajeme videoposnetke do ločljivosti 8K.

Kmalu pa naj bi bil na voljo še en model pametnega mobilnega telefona Xiaomi družine Mi 10, in sicer Xiaomi Mi 10S. Njegova posebnost bo v tem, do bo za prikazovanje slik uporabljal kar 17,8-centimetrski oziroma 7-palčni zaslon ločljivosti 1.440 x 3.120 slikovnih točk. To dejansko pomeni, da bo novinec kot nalašč za zahtevnejša opravila in za predvajanje večpredstavnostnih vsebin. Spletne govorice nakazujejo še na to, da bo pametnih mobilni telefon Xiaomi Mi 10S opremljen še s povsem novim procesorjem Qualcomm Snapdragon 865 Plus, za katerega se domneva, da bo vodilnim proizvajalcem pametnih mobilnih telefonov na voljo v tretjem četrtletju tega leta.

Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 10S bo seveda opremljen tudi z nadvse zmogljivo baterijo kapacitete 4.780 miliamper ur in s tehnologijo hitrega polnjenja. Več o novincu naj bi bilo znanega šele v drugem četrtletju letošnjega leta.


Prijavi napako v članku