Operacijski sistemi
31.03.2016 11:32
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pri Microsoftu stavijo na bote, ne na Windows

Pri Microsoftu stavijo na bote, ne na Windows
Pri Microsoftu stavijo na bote, ne na Windows

Tehnološka industrija ne ceni tradicije ampak inovativnost. To so bile besede Satye Nadelle, CEO podjetja Microsoft, ob prvem dnevu letošnje konference Build v San Franciscu. Za Microsoft to pomeni, da se podjetje, namesto na sedanjost, mora osredotočiti na trende, ki se šele oblikujejo in bodo pomembno vlogo igrali v prihodnosti. Ta prihodnost naj bi pomenila uvedbo botov.

Boti so programerski odzivniki s pomočjo katerih lahko uporabniki komunicirajo v okviru komunikacijskih aplikacij kot so WhatsApp, Facebook Messenger in podobni. Prednost naj bi bila v tem, da se lahko s pomočjo botov vzpostavi drugačen način komunikacije med podjetji in posamezniki. Slednji tako lahko s pomočjo komunikacijskih aplikacij naročajo izdelke in storitve ter namesto klasičnih nakupovalnih spletnih strani in aplikacij, to opravljajo v obliki pogovora z roboti na drugi strani. Roboti so, zaradi napredka na področju umetne inteligence, že sposobni ustvariti konverzacijo, ki spominja na človeško in s tem omogočajo komunikacijo z večjim številom uporabnikov brez potrebe po uvajanju dodatnih zaposlenih v podjetju.

Pri Microsoftu se zavedajo svoje priložnosti na novem trgu. Po tem, ko so povsem izgubili boj na trgu pametnih telefonov in mobilnih operacijskih sistemov, so boti priložnost, da se vrnejo nazaj med tehnološko relevantna podjetja. Satya Nadella je Microsoft razdelil na tri segmente. Prvi se ukvarja z razvojem operacijskega sistema Windows 10 in razvojem pametnih telefonov in ostalih naprav, drugi se osredotoča na profitabilno in obetavno področje storitev v oblaku v okviru produkta Azure in razvoj ter podporo za poslovne stranke. Tretji segment pa je tisti znotraj katerega se razvijajo nove oblike storitev za izboljšanje produktivnosti. V to skupino spada opisan razvoj storitev z boti.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku