Računalništvo, telefonija
29.05.2021 14:23
Posodobljeno 6 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

»Pri Huaweiju smo vedno stremeli k inovacijam in tako bomo tudi v prihodnje«

Za Huaweijem je zanimivo leto polno padcev in vzponov ter novih strategij. Po ameriški blokadi, ki ameriškim podjetjem prepoveduje sodelovanje s kitajskim tehnološkim gigantom, so bili primorani nekoliko prilagoditi svojo strategijo nastopa na trgu. Pri svojih telefonih so se osredotočili na to kar najbolje znajo – tehnološki napredek na področju zmogljivosti, fotografije in dizajna. Linije telefonov pa so dopolnili še z drugimi izdelki. Tako so zasnovali napredne brezžične slušalke, odlične pametne ure, zmogljive prenosnike, mrežno opremo na čelu s hitrimi usmerjevalniki AX3 in se celo podali v avtomobilsko industrijo.

Pred prehodom v naslednje obdobje, obdobje, kjer pripravljajo nov operacijski sistem – imenoval naj bi se HarmonyOS – pa smo se o dosežkih, strategiji in pogledu na prihodnost pogovarjali z Victorjem Dragneo, vodjo produktnega marketinga za regijo CEE, kamor se uvršča tudi Slovenija.

Če se dotaknemo Huaweievega zadnjega paradnego konja, prepogljivega telefona Mate X2, kako izstopa med konkurenco? Kaj ima, česar drugi neposredni konkurenti nimajo in kaj je bilo izboljšano v primerjavi s predhodnikom?

Pri Huaweiju smo bili kot pionirji prepogljivih pametnih telefonov vedno v ospredju inovacij in vodili razvoj industrije z našimi tehnološkimi dosežki. Z uvedbo lastnega večdimenzionalnega tečaja in najsodobnejšega prepogljivega dizajna verjamemo, da bo Mate X2 izstopal kot najboljša prepogljiva naprava za potrošnike.

Verjamem, da smo ponovno presegli pričakovanja potrošnikov z novo prepogljivo napravo z zaslonom, ki se zloži navznoter in ima najbolj eleganten dizajn.

Kako je potekal razvoj Mate X2? Kako dolgo ste ga razvijali in kakšna je bila vizija? Ali vidite prihodnost v prepogljivih telefonih? Kdaj lahko pričakujemo, da bodo prišli v komercialno, širšo uporabo?

Huawei Mate X2, ki združuje umetniško zasnovo in rezultate raziskav človeških dejavnikov, prekaša pričakovanja, kaj je mogoče na področju pametnih telefonov in utira svojo pot z novim načinom interakcije med ljudmi in napravami z novim tečajem in prepogljivo zasnovo. Pri Huaweiju smo pozorni tudi na najmanjše podrobnosti, kot je na primer premikanje težišča z nameščanjem najtežjih komponent na pravo stran, pa tudi oblikovanje uporabniške izkušnje za večopravilnost, saj želimo trgu ponuditi najboljše.

Namesto da bi se omejili na vrsto prepogljive naprave, raziskujemo vse vrste pametnih telefonov, da bi zadovoljili vrsto uporanbiških potreb. Na koncu želimo potrošnikom ponuditi vrsto vrhunskih možnosti in izbor, ki ustrezajo zahtevam različnih demografskih skupin.

Huawei je svojo ponudbo naprav razširil na druga ozemlja in gradi spoštovanja vreden ekosistem. Kako ste zasnovali brezhibno povezljivost in integracijo naprav?

Z razvojem industrije interneta stvari smo opazili tudi nekaj ozkih grl. Če gledamo z vidika potrošnikov, uporabljajo vedno več pametnih naprav in aplikacij na njih, vendar pa naprave med sabo niso povezane. Zaradi razdrobljenosti OS je z vidika razvijalca težko biti prisoten na vseh platformah.

Ob upoštevanju navedenega smo oblikovali našo tehnologijo za sodelovanje na več napravah, da bi izkoristili potencial samostojnih naprav in naprav, ki jih je bilo mogoče povezati med sabo na omejen način. Menimo, da bodo s to tehnologijo pridobili tako potrošniki kot razvijalci aplikacij.

Pri napravah Huawei sta v središču pozornosti tudi strojno učenje in umetna inteligenca. Kako AI na napravah Huawei olajša življenje uporabniku?

Naš cilj je v današnji “popolnoma povezani” dobi uporabnikom ponuditi odlično izkušnjo v vseh situacijah na vseh naših pametnih napravah. Ideja je združiti ljudi, še posebej v negotovih časih, in ustvariti svet, v katerem vse deluje inteligentno, varno in nemoteno. Umetna inteligenca nam pomaga uresničiti naše načrte na več načinov, kot bi lahko pričakovali. Zajema od algoritmov za varčevanje z energijo, ki uporabnikom omogočajo daljši čas uporabe naprave do podrobnosti o kameri in načina fotografiranja.

Kaj je poudarek pri oblikovanju naprav Huawei – na pametnih telefonih, tabličnih računalnikih, pametnih urah, slušalkah?

Imamo zelo jasno strategijo, ko se osredotočamo na izdelke, in na to je enostavno odgovoriti: vse. Naš cilj je zagotoviti na podlagi strategije brezšivnega umetnega inteligenca optimalno uporabniško izkušnjo in celovit ekosistem izdelkov, ki jim bodo olajšali življenje.

Industrijski trendi so se spremenili in v podporo vsem tem spremembam uvajamo nove izdelke, kot so osebni računalniki, nosljive naprave, pametne televizije in monitorji, kot je Huawei FullView Display s 23,8-palčno diagonal, da prehitimo potrebe po povezljivosti naših uporabnikov.

Kako vam je uspelo oblikovati slušalke FreeBuds 4i, ki imajo toliko funkcij – dolgotrajna baterija in odpravljanje hrupa – za tako dostopno ceno? Je brezžična povezava prihodnost? Ali se lahko brezžične slušalke kosajo s kakovostjo zvoka žičnih?

Slušalke FreeBuds 4i imajo “zapisane” prirojene lastnosti družine FreeBuds, z vrhunsko baterijo 10-urnega neprekinjenega predvajanja, neokrnjeno kakovostjo zvoka in učinkovitim aktivnim odpravljanjem hrupa (ANC). Zahvaljujoč našim dolgoletnim izkušnjam pri oblikovanju zvočne opreme, prilagojene potrebam različnih skupin potrošnikov, in optimizaciji celotnega procesa ustvarjanja in izdelave, lahko ponudimo vodilne ušesne slušalke s ceno pod 100 evrov.

Kar zadeva prihodnost, je bolj pomembno, kaj potrošniki želijo in potrebujejo. Verjamemo, da je kakovost zvoka pomemben del celotne zgodbe naših avdio izdelkov in nekaj, na čemer delamo precej obsežno.

V čem sicer FreeBuds 4i izstopajo od konkurence?

Zasnovo FreeBuds 4i so navdihnile črne peščene plaže Islandije, in sicer z idejo, da morajo ljudje danes kljub vrvežu sodobnega časa najti trenutek miru, ki je tako preprost in čist kot narava sama. Da bi uporabniku zagotovil kar največ udobja, smo s FreeBuds 4i opravili na tisoče krogov preizkusov udobja in na koncu sprejeli zasnovo, ki ustreza trendom.

Odlična avtonomija baterije je eden glavnih dejavnikov, ki izboljšujejo uporabniško izkušnjo. Ponuja lahko 10 ur neprekinjenega predvajanja glasbe s polnim polnjenjem, skupaj s polnilnim ohišjem pa lahko doseže do 22 ur predvajanja glasbe. Poleg tega FreeBuds 4i podpirajo hitro polnjenje, ki lahko s samo 10-minutnim polnjenjem zagotovi do 4 ure uživanja v zvoku. Zahvaljujoč impresivni življenjski dobi baterije in zmožnosti hitrega polnjenja uporabnikom ni več treba skrbeti glede napolnjenosti baterije, ko so zunaj ali hitijo ven.

Huawei ima tudi več pametnih ur in pametnih zapestnic. Ampak ste uporabili nekoliko drugačen pristop kot konkurenca. S temi napravami se osredotočate predvsem na šport, rekreacijo in zdravje. Kako to? Ali na tem področju vidite več uporabnosti za te naprave?

Pametne nosljive naprave, ki vključujejo zapestnice n ure, so v zadnjih nekaj letih iz modnega pripomočka prerasle v osebnega asistenta in trenerja, ki uporabniku omogoča boljši nadzor ne le ravni aktivnosti, temveč tudi različnih zdravstvenih parametrov, od stresa in kakovosti spanja do ravni SpO2. Kar pri Huaweiju počnemo zelo dobro je, da prisluhnemo strankam, redno preverjamo stopnjo zadovoljstva in izdelke načrtujemo na podlagi izkušenj in preferenc, da izpolnimo njihova pričakovanja. Ne poskušamo se prilagoditi le dolgoročnim tržnim trendom, ampak smo si jih zastavili sami, s ciljem, da ostanemo vodilni v inovacijah.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več

CAMINCAM d.o.o.

Pohorska cesta 31, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 02 882 92 14
VRHUNSKA PROGRAMSKA OPREMA ZA PROGRAMIRANJE CNC STROJEV, MERILNE OPREME IN ROBOTOV Več kot 30 let izkušenj strokovnjakov v podjetju Camincam, d. o. o., zagotavlja programsko opremo ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več