Operacijski sistemi
25.03.2016 16:18
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pri Googlu se pripravljajo na ofenzivo v vaš dom

Amazon znova preseneča
Amazon znova preseneča

Ko so pri Amazonu predstavili najnovejšo storitev imenovano Amazon Echo, sprva ni zgledalo, da bo velik uspeh. Projekt se je pri Amazonu razvijal kot eden izmed številnih ekperimentov in je na trgu bil predstavljen kot način testiranja sprejema s strani potencialnih uporabnikov. Vendar pa se je hitro izkazalo, da naprava vsebuje velik potencial. Slednji je tako velik, da pri Googlu že mrzlično razvijajo lastno alternativo.

Za vse tiste, ki si morda še ne predstavljate kaj ponuja storitev Amazon Echo, se lahko naprava opiše kot asistent s pomočjo katerega lahko opravljate nakupe. Neposredno iz dnevne sobe. Naprava vas namreč ves čas posluša in v primeru, da izgovorite ključno besedo postane aktivna. Nato je vse kar je potrebno zgolj našteti produkte katere si želite kupiti in nakupovalni seznam se izpolni ter pošlje Amazonu v dostavo. Naprava deluje tako dobro, da lahko povsem nadomesti brskanje po spletu in s tem spletno naročanje.

Pri Googlu se na drugi strani že dlje časa trudijo, da bi koreniteje stopili v vaš dom. Zadnji izmed takšnih ukrepov je bil prevzem podjetja Nest Labs, ki uporabnikom ponuja pametni termostat s pomočjo katerega vam več nikoli ni potrebno ročno nastavljati temperature in s pomočjo katerega lahko privarčujete na končnem računu za elektriko.

Po neuradnih informacijah naj bi ravno uspeh storitve Amazon Echo pri Googlu spodbudil konkretnejše korake pri razvoju konkurenčne storitve. V ta namen naj bi se zbrala ločena ekipa, ki svoje delo opravlja v strogo zaupnem okolju. Niti ekipa, ki deluje v okviru prevzetega podjetja Nest, naj nebi imela dostopa in vpogleda v razvoj. S tem se postavlja pod vprašaj prihodnost pametnega termostata znotraj Googla saj se je kot eden izmed glavnih razlogov prevzema podjetja Nest poudarjala ravno možnost integracije termostata v googlov ekosistem.


Prijavi napako v članku