Triki in nasveti
01.12.2012 08:35
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preverite, kdo stika po vašem telefonu!

Preden kolega ali kolegico povabite na kavo ali srečanje, se prej prepričajte, da partner ali partnerica ne »stika« po vašem mobilniku. Za ta namen lahko uporabite brezplačen program HiddenEye.
Program HiddenEye bo fotografiral vsakega, ki bo napačno vpisal geslo za odklep mobilnika Android.
Program HiddenEye bo fotografiral vsakega, ki bo napačno vpisal geslo za odklep mobilnika Android.

Sodobne mobilne naprave olajšujejo »postopek« varanja, zato so naši pametni mobilni telefoni po vsej verjetnosti pod rednim nadzorom partnerja ali partnerice. Preden nekoga povabite na kavo ali srečanje, se zato prej prepričajte, da partner ali partnerica ne »stika« po vašem mobilniku. Če uporabljate pametne mobilne telefone Android, vam za ta »namen« priporočamo uporabo brezplačne programske opreme HiddenEye, ki je dosegljiva na portalu Google Play (http://goo.gl/O7yM9).

HiddenEye je enostavna programska oprema, ki poskrbi za to, da fotografira vsakega »vsiljivca«, ki napačno vpiše geslo za odklep mobilnika Android. Preden namestimo program, moramo zato predhodno na mobilniku za odklepanje zaslona nastaviti »geslo«. To naredimo tako, da gremo v meni »Nastavitve«, poiščemo »Zaklepanje zaslona«, kliknemo na »Zaklepanje zaslona« in izberemo »PIN«, »Vzorec« ali »Geslo« (za Android 4.1). Geslo za odklepanje zaslona mora biti vsebovati vsaj štiri znake ali točke, poleg tega pa se moramo prepričati, da je naš mobilnik opremljen s spletno kamero (na sprednji strani).

Aplikacija HiddenEye je na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/O7yM9. Za lažji prenos lahko uporabimo tudi priročno QR kodo. Po namestitvi programa le še pritisnemo na gumb »Security Status«, potrdimo varnostne zahteve aplikacije s klikom na gumb »Vključi« in ta je nared za uporabo. Fotografije »vsiljivcev« program HiddenEye shrani na isto mesto, kjer so shranjene vse preostale fotografije, do njih pa najenostavneje pridemo s klikom na gumb »View Intrusions«.


Prijavi napako v članku