Računalništvo, telefonija
08.08.2020 08:47
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prepogljivi telefon vendarle tudi za podjetje Google?

Prvi prepogljivi pametni mobilni telefon podjetja Google naj bi bil naprodaj šele proti koncu naslednjega leta.
Prvi prepogljivi pametni mobilni telefon podjetja Google naj bi bil naprodaj šele proti koncu naslednjega leta.

Upogljivi oziroma prepogljivi pametni mobilni telefoni so med uporabniki mobilne telefonije vzbudili veliko mero zanimanja, zato so že krasili velike naslovnice svetovnih tehnoloških medijev, konferenc in ostalih dogodkov. Pred kratkim so z novim modelom presenetili pri podjetju Samsung, saj so predstavili pametni mobilni telefon Galaxy Z Fold 2, ki v primerjavi s prvo generacijo prepogljivih telefonov podjetja Samsung prinaša veliko novega. Novost namreč ni bila deležna zgolj izboljšav strojne opreme, ampak tudi povsem prenovljene oblike ter tanjšega in bolj praktičnega ohišja.

Glede na spletne govorice, bo v teku naslednjega leta tudi podjetje Google vendarle predstavilo svoj prvi prepogljivi pametni mobilni telefon družine Pixel. Po vsej verjetnosti novi telefon podjetja Google ne bo predstavljen pred koncem naslednjega leta, zato informacije o novosti trenutno še niso znane. Šlo pa naj bi za zmogljivo napravo, ki naj bi bila kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Ta bo po vsej verjetnosti opremljena s prodajno oznako Pixel 6.

Podjetje Google pa naj bi letos ponudilo v prodajo pametni mobilni telefon s prodajno oznako Google Pixel 4a. Novost bo opremljena s 120 herčnim zaslonom OLED z diagonalo 14,7-centimetra (5,81-palca) in ločljivostjo 1.080 x 2.340 slikovnih točk. Poleg tega bo pametni mobilni telefon Google Pixel 4A opremljen še s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in osemjedrnim procesorjem Qualcomm frekvence 1,8 gigahercev (po vsej verjetnosti bo tu šlo za procesor Snapdragon 730G) in podporo za mobilno omrežje 5G, na vgrajenem pomnilniku kapacitete 128 gigabajtov pa bo pričakovano nameščen mobilni operacijski sistem Android 10 s privzetim grafičnim vmesnikom.

Novi Googlov telefon Pixel 4a za zajem fotografij imel na voljo glavni fotoaparat s slikovnim tipalom ločljivosti 12,2 milijonov slikovnih točk v navezi s črno-belim tipalom. Za sebke pa bomo lahko računali na spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja naj bi pametnemu mobilnemu telefonu Google Pixel 4a zagotovila baterija zmogljivosti 3.140 miliamper ur, ki bo podpirala tehnologijo hitrega polnjenja (18 vatov). Novost naj bi bila na voljo v črni in modri barvi, zanjo pa naj bi v prosti prodaji v Združenih državah Amerike odšteli okoli preračunanih 297 evrov. Novost naj bi se najprej pojavila na ameriškem, britanskem, irskem, nemškem, avstralskem, japonskem in kanadskem trgu, pozneje pa tudi v preostalem svetu. Upajmo, da bo novi telefon podjetja Google mogoče naročiti tudi pri nas.


Prijavi napako v članku