Računalništvo, telefonija
03.05.2018 07:54
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prepogljiv Samsung Galaxy X s kar tremi zasloni OLED?

Prepogljiv Samsung Galaxy X s kar tremi zasloni OLED?
Prepogljiv Samsung Galaxy X s kar tremi zasloni OLED?

Čeprav se v zadnjem času na trgu pojavljajo le še malenkostno izboljšane različice pametnih telefonov, to še ne pomeni, da giganti mobilne telefonije ne razvijajo drugih novosti. Med njimi nedvomno izstopajo govorice o prvem prepogljivem telefonu, ki naj bi ga Samsung ponudil v prodajo v teku naslednjega leta. Samsung naj bi namreč že pred časom odpravil težavo »upogljivih« zaslonov z izdelavo dovolj upogljivega plastičnega ohišja, kar pomeni, da naj bi zaslon OLED brez težav zdržal številna prepogibanja.

Prva družina prepogljivih pametnih mobilnih telefonov Samsung bo opremljena z oznako Galaxy X. Pri izdelavi novosti naj bi inženirji južnokorejskega giganta uporabili kar tri zaslone OLED z 8,9-centimetrsko oziroma 3,5-palčno diagonalo, ki bodo postavljeni pokončno. To pomeni, da bo povsem »iztegnjena« naprava po diagonali merila 17,8-centimetra oziroma 7 palcev, kar je že primerljivo z zaslonom manjše tablice.

Trenutno se še ugiba, ali pri Samsungu za leto 2019 pripravljajo šele prototip upogljivega pametnega telefona ali bo šlo za izdelek namenjen prodaji. Ne glede na končno odločitev smo prepričani, da bo Samsung z njim postavil nove smernice izdelave pametnih telefonov.


Prijavi napako v članku