Računalništvo, telefonija
27.01.2021 11:00
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenovljeni iskalnik Google za mobilne telefone

Novi spletni iskalnik Google za mobilne naprave znatno poenostavlja iskanje vsebin na spletu.
Novi spletni iskalnik Google za mobilne naprave znatno poenostavlja iskanje vsebin na spletu.

Računalniški gigant Google že dlje časa prepričuje uporabnike pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android, naj uporabljajo njegove aplikacije in storitve namesto konkurenčnih, predvsem pa mobilni spletni brskalnik Chrome in spletni iskalnik Google. Čeprav podjetje Google s tem omejuje konkurenco, imamo končni uporabniki od tega še vedno kar nekaj koristi. Ključna med vsemi je seveda možnost hitrega iskanja vsebin na spletu.

Pri Googlu so zdaj sprejeli odločitev, da spletnemu iskalniku na telefonih izboljšajo grafično podobo. Ta v praksi prinaša večje in nekoliko drugače oblikovano besedilo za lažjo berljivost. Rezultati iskanja bodo zavzeli večino zaslona, namenske barve pa bodo uporabljene za poudarjanje pomembnejših informacij. Pri podjetju Google so prepričani, da bo s pomočjo novega grafičnega vmesnika iskanje vsebine na spletu postalo še enostavnejše in bolj prijetno za vse, ki za ta namen uporabljajo pametne mobilne telefone.

Prenovljen grafični vmesnik spletnega iskalnika Google za mobilne naprave je trenutno na voljo le za omejeno število uporabnikov, v prihodnjih nekaj tednih pa naj bi prišli na vrsto vsi.


Prijavi napako v članku