Strojna oprema
05.03.2007 09:41

Deli z drugimi:

Share

Prenovljena PowerShot A serija


PowerShot A560

Canon je predstavil nova modela nam slovencem dobro znanih PowerShot serije A digitalnih fotoaparatov z oznakama A570 IS in A560. Dostopna in uporabnikom prijazna fotoaparata se ponašata z zdaj vse bolj popularnimi 7.1 milijona točkami, slikovnim procesorjem DIGIC III (ki se bavi z prepoznavanjem obrazov, samodejnim odstranjevanjem učinka rdečih oči in podobnimi opravki) ter ISO 1.600 občutljivostjo tipala. Cenejši model ponuja na izbiro 14 različnih fotografskih načinov (sneg, ognjemet, itd), dražji pa še nekaj dodatnih, od katerih je eden za podvodno slikanje – za take podvige je seveda potrebno dokupiti vodotesno opremo. Oba imata 4-kratno optično povečavo (35-140 mm f/2.6-f/5.5, kar je enakovredno 35 mm formatu) in 2,5-palčni LCD zaslon.


PowerShot A570 IS

PowerShot A560, ki bo nadomestil model A540, ima vgrajenih vrsto samodejnih funkcij, ki omogočajo intuitivno uporabo. Model A570 IS pa ima poleg tega vgrajen še optični stabilizator slike, omogoča popolno ročno upravljanje in je zanj na voljo obsežen izbor dodatne opreme. Za malo bolj kreativne začetnike v digitalni fotografiji skratka.

“PowerShot A570 IS in PowerShot A560 omogočata širšemu krogu uporabnikov dostop do vodilnih Canonovih tehnologij, temelječih na procesorju DIGIC III,” je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe. “Lastnosti teh dveh naprednih fotoaparatov omogočajo izboljšati kakovost vsakodnevnega fotografiranja.”

Poprej omenjeni DIGIC III procesor nudi, kot smo že omenili, funkcijo prepoznavanja obrazov (Face Detection AF/AE/FE) in napredno zmanjševanje šumov (NR). Sistem za prepoznavanje obrazov je izboljšan z novimi algoritmi, kar omogoča večjo oddaljenost od fotoaparata. Prepoznati zmore do devet obrazov in ugotovi, ali je obraz osrednji del kompozicije in samodejno prilagodi ustrezno ostrino in osvetlitev. Sistem tudi samodejno odstranjuje učinek rdečih oči med pregledovanjem le-teh, tako da za to ni več potrebno uporabljati osebnega računalnika in tonamenskih programov.
Občutljivost ISO 1600 je novost za PowerShote serije A prav zaradi DIGIC III procesorja in njegovega naprednega odstranjevanja šumov. Tako je odslej s serijo A mogoče slikanje tudi v nekoliko temnejših ambientih brez uporabe mnogokrat nadležne bliskavice.


Prijavi napako v članku