Prenosni računalniki
14.10.2014 07:48

Deli z drugimi:

Share

Prenosniki Alienware s tovarniško navitim procesorjem Intel Core i7!

Novima prenosnikom Dell Alienware vsaj zlahka ne bo zmanjkalo moči!
Novima prenosnikom Dell Alienware vsaj zlahka ne bo zmanjkalo moči!

Nova prenosna računalnika Dell Alienware s 17-palčnim (43,2-centimetrskim) in 18-palčnim (45,7-centimetrskim) zaslonom se bosta zlahka prikupila najzahtevnejšim ljubiteljem računalniških iger, saj bosta opremljena s tovarniško navitim procesorjem Intel Core i7-4940MX. Novost bo zlahka opravila tudi z najzahtevnejšimi nalogami, saj pri polni obremenitvi doseže hitrost kar 4,4 gigaherce, piko na i pa daje še hitri sistemski pomnilnik DDR3L do skupne kapacitete 32 gigabajtov. Prostora za shranjevanje podatkov je več kot dovolj, saj lahko uporabnik koristi do tri pogone Solid State z vmesnikom mSATA in enim klasičnim 2,5-palčnim trdim diskom.

Ker sta nova prenosnika Dell Alienware namenjena igranju najzahtevnejših računalniških iger ne preseneča, da za preračunavanje grafičnih oblik uporabljata grafično kartico Nvidia GeForce GTX 980m in GeForce GTX 970m, čeprav je kupcem na voljo tudi starejši model GeForce GTX 880 z do osmimi gigabajti grafičnega pomnilnika. Na voljo je tudi model opremljen z grafično kartico AMD Radeon R9 M290X s štirimi gigabajti grafičnega pomnilnika GDDR5. Pri modelu z 18-palčnim zaslonom je na voljo tudi možnost uporabe dveh grafičnih kartic.

Nova prenosnika Dell Alienware bosta sprva naprodaj le onkraj luže, za vstopni model 17-palčnega prenosnika bo potrebno odšteti preračunanih 1.100 evrov (v Evropi 1.400 evrov), za 18-palčni model pa preračunanih 1.650 evrov (v Evropi 2.100 evov). Novinci naj bi na evropsko tržišče prispeli še pred koncem jeseni.

Vas zanima več iz te teme?
Dell prenosni računalniki

Prijavi napako v članku