Prenosni računalniki
11.10.2011 12:10
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenosnik za mladostnike

V ohišju novega modela je mogoče najti AMDjev dvojedrni procesor E300.
V ohišju novega modela je mogoče najti AMDjev dvojedrni procesor E300.

Toshibin Satellite L735 ima 13,3-palčni zaslon, je lep in enostaven, vesele zelene barve in kot tak namenjen mlajši populaciji, predvsem osnovnošolcem in morda srednješolcem. No, pa naj vas videz ne zavede, prenosnik ima več kot zadovoljivo performančno plat.

Nov Toshibin Satellite L735 Kids je pravzaprav zamenjava za priljubljen model L635 Kids. V ohišju bo tako mogoče najti AMDjev dvojedrni procesor E300, medtem ko se je v modelu L635 nahajal skromni Intelov Celeron. Zrasla je tudi količina pomnilnika in trdega diska – iz 2 GB RAMa in 250 GB trdega diska na 3 GB RAMa in 320 GB HDD. Glede na to, da model Kids temelji na standardnem modelu L735, so tukaj še DVD snemalnik, 13,3-palčni zaslon HD ločljivosti z 1366 x 768 slikovnih točk, spletna kamera, Wi-Fi in bralnik pomnilniških kartic. No, na žalost ima otroški model samo dvoje USB vrat in VGA izhod, medtem ko manjkajo HDMI, Bluetooth in tretja USB vrata.

Glede na to, da je prenosnik v prvi vrsti namenjen otrokom od 7 do 12 leta starosti, je njegova tipkovnica odporna na tekočine in umazanijo prstnih odtisov, njegovi robovi pa so še posebej zaščiteni pred različnimi udarci. Naj dodamo, da je na računalnik prednameščen operacijski sistem Windows 7 Home Premium kot tudi nekatere aplikacije za otroke kot so spletni brskalnik KidZui s starševskim nadzorom ter igri LEGO in Harry Potter.Toshibin Satellite L735D-S3300 Kids stane 498 ameriških dolarjev in ga je mogoče kupiti kar preko Toshibine Direct spletne trgovine.

Vas zanima več iz te teme?
Toshiba prenosni računalniki

Prijavi napako v članku