Računalništvo, telefonija
15.03.2009 07:46

Deli z drugimi:

Share

Prenosnik odporen na vse


Prenosnik Dell Latitude E6400 XFR bomo le s težkimi mukami uničili!

Računalniški gigant Dell je za najzahtevnejše računalničarje pripravil prenosnik, ki je odporen skorajda na vse. Gre za prenosni računalnik Latitude E6400 XFR, ki izpolnjuje stroge pogoje določene v vojaškem standardu MIL-STD-810F glede udarcev, tresljajev, padcev in temperaturnih nihanj. Slednje je inženirjem podjetja Dell uspelo doseči z uporabo naprednega sistema Ballistic Armor Protection, ki je grajen na osnovi kovinske plošče PR481 in tehnologije PrimoSeal.

Novinec lahko tako brez okvar prenese padce z višine poldrugega metra in je odporen na visoka temperaturna nihanja. Prenosnik se odlično obnese tudi pod vodo, saj lahko brez okvar zdrži v vodi na globini 1,2 metra do ene ure. Izjemno robustni računalnik je torej pisan na kožo tistim, ki zaradi narave dela ne morejo uporabljati običajnih prenosnih računalnikov, dlančnikov ali žepnih računalnikov (vojska, raziskovalne dejavnosti in podobno).

Oblikovno zanimivi in skorajda neuničljivi prenosni računalnik Dell Latitude E6400 XFR je kljub omejenim dimenzijam primeren tudi za nekoliko zahtevnejša dela, saj za poganjanje programov uporablja zmogljivi Intelov procesor Core 2 Duo. Strojna oprema obsega še trdi disk s stodvajsetimi gigabajti prostora, sistemski pomnilnik kapacitete 2 GB ter nepogrešljiva modula Wi-Fi in Bluetooth. Piko na i postavlja še kakovostni petintrideset centimetrski zaslon ločljivosti 1280 x 800 točk in zmogljiva grafična kartica Nvidia Quadro NVS 160M z 256 megabajti pomnilnika. Maloprodajna cena prenosnika Dell Latitude E6400 XFR je pričakovano visoka. Trgovci za osnovni model namreč zahtevajo kar štiri tisoč evrov.


Prijavi napako v članku