Trdi diski
18.10.2009 08:09
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenosni trdi disk Verbatim InSight

Verbatim InSight
Verbatim InSight

Verbatim je predstavil prenosni trdi disk InSight – 2,5-palčni zunanji trdi disk s prikazovalnikom, ki kaže ime diska in prost spomin na njem, četudi trdi disk ni priključen na računalnik. Vstavljen je v črno “piano” ohišje. InSight ponuja kapaciteto 500 GB in je primeren za uporabo z operacijskim sistemom Windows ali Mac OS. Na razpolago je v trgovinah s priporočeno ceno 139€.

Prikazovalnik velikosti 21 x 128 pik ima podlago v kolesteričnem LCD-ju (ChLCD), ki omogoča, da se informacije prikazujejo tudi brez vira električne energije. Zahvaljujoč temu lahko uporabniki (zvejo) samo z enim pogledom vidijo, koliko prostora je ostalo na trdem disku. Lahko spremenijo tudi ime diska, kar jim omogoča lažje spremlanje njegovih vsebin. (Lahko spremenijo tudi ime diska, da lažje vedeo, kakšne vsebine se nahajajo na njem.)

Disk InSight je težak le 164 gramov, velik 153 x 87 x 16 mm, zato je idealen za mobilno uporabo. Stilizirana oblika v trendnem elegantnem črnem ohišju s končno obdelavo “piano” zbuja pozornost na mizi in v gibanju. Podatki se prenašajo z hitrostjo 480 Mbit/s po povezavi USB 2.0, to je pa tudi način napajanja diska. Disk je opremljen predpomnilnikom 8 MB in dela s 5.400 vrtljaji na minuto. Poleg diska prejmete program Nero BackItUp Essentials, ki omogoča samodejno izdelavo in vračanje varnostnih kopij. Program ponuja tudi šifriranje podatkov in zaščito z geslom, tako so posnete vsebine zaščitene, četudi disk zgubite.

Vas zanima več iz te teme?
Verbatim diski SSD diski zunanji trdi disk

Prijavi napako v članku