Trdi diski
13.04.2024 09:37

Deli z drugimi:

Share

Prenosni Solid State vrtoglave kapacitete 368TB!

Zunanje SSD diske pravzaprav ovira le kapaciteta. A novi Western Digital Ultrastar Transporter lahko shrani kar 368 terabajtov podatkov.
Foto: WD
Foto: WD

Vsi smo verjetno kdaj pomislili na to, da lahko ob okvari računalnika v trenutku izgubimo vse dokumente in fotografije, ki jih imamo na njem shranjene. Nekaterim je za to malo mar, drugi datoteke shranjujejo v oblak, tretji na zunanji disk. Tako si zagotovijo, da ne bodo ob morebitni okvari računalnika izgubili živcev in dragocenih datotek.

Mobilni oziroma zunanji disk Solid State je zagotovo odlična rešitev, saj ga lahko uporabljate za shranjevanje fotografij, video posnetkov ali glasbe, največja prednost pa je seveda njegova mobilnost, saj ga lahko s seboj vzamete kamorkoli. Z njim si zagotovite obstojnost podatkov, hkrati pa enostavno sprostite prostor na svojem računalniku in izboljšate njegovo zmogljivost. Na te naprave lahko shranite neverjetne količine datotek, seveda odvisno od njihove kapacitete.

Zunanje SSD diske pravzaprav ovira le kapaciteta. A teh težav z zunanjim pogonom Western Digital Ultrastar Transporter podjetja zagotovo ne bodo imela. Novost lahko shrani kar 368 terabajtov podatkov. Zunanji pogon Western Digital Ultrastar Transporter je torej primeren za prenos ogromne količine podatkov, predvsem tam, kjer je internetna ali pa mrežna povezava počasna.

Zunanji pogon Western Digital Ultrastar Transporter je dejansko pravi strežniški sistem. Ta je namreč opremljen še z 12-jedrnim procesorjem Intel Xeon 4310 in kar 128 gigabajti sistemskega pomnilnika. Poleg tega pri največji obremenitvi porabi kar 1.300 vatov električne moči. Čeprav novost skupno tehta kar 13 kilogramov, jo lahko še vedno prenašamo naokrog v kovčku teže dveh kilogramov.

Novi zunanji pogon Western Digital Ultrastar Transporter je že bil javnosti predstavljen v okviru konference NAB Show v Las Vegasu. A maloprodajna cena novosti še ni bila razkrita. A verjamemo, da bo ta vse prej kot nizka, zato bo novost primerna le za večja podjetja in ustanove.

Foto: WD

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
WD diski

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več