Računalništvo, telefonija
18.06.2018 06:46

Deli z drugimi:

Share

Prenosni računalnik Lenovo s kar 128GB pomnilnika!

Prenosnik Lenovo ThinkPad P52 bo dobesedno »pokal« od zmogljivosti!
Prenosnik Lenovo ThinkPad P52 bo dobesedno »pokal« od zmogljivosti!

Medtem ko naj bi podjetje Apple kmalu predstavilo prenosni računalnik MacBook Pro s komajda 32 gigabajti pomnilnika, so pri podjetju Lenovo naredili precejšnji korak naprej. Njihov prenosni računalnik s prodajno oznako ThinkPad P52 je namreč opremljen s kar 128 gigabajti sistemskega pomnilnika DDR4. Novost bo dejansko primerna za najzahtevnejša opravila, kot so urejanje videoposnetkov, preračunavanje zahtevnih matematičnih operacij, izvajanje raznovrstnih simulacij in še mnogo več.

Ker bo prenosni računalnik Lenovo ThinkPad P52 namenjen najzahtevnejšim opravilom, ne preseneča, da bo za shranjevanje podatkov na voljo do šest terabajtov prostora (pogon Solid State z vmesnikom PCIe). Med strojno opremo bomo našli še Intelove procesorje osme generacije oziroma procesorje Xeon s šestimi procesorskimi jedri, za obdelavo grafičnih vsebin pa bo na voljo grafična kartica Nvidia Quadro P3200. Prenosnik Lenovo ThinkPad P52 bo seveda razpolagal še z bogato paleto vmesnikov in priključkov (USB-A, Thunderbolt 3, HDMI 2.0, MDP in Gigabit LAN) ter seveda vmesnik za priklop slušalk in mikrofona.

Strojno bogati prenosni računalnik Lenovo ThinkPad P52 za prikazovanje slik uporablja zaslon s 39,6-centimetrskim oziroma 15,6-palčnim zaslonom ločljivosti kar 4K, piko na i pa seveda daje daje še polna podpora za navidezno in razširjeno resničnost. Novost bo na voljo v juniju, maloprodajna cena s strani podjetja Lenovo še ni bila razkrita, verjamemo pa, da ta zagotovo ne bo nizka.


Prijavi napako v članku